5 karstie dzērieni imunitātes stiprināšanai

Veselība 12.novembris 2021
 
pexels.com
Pagatavojiet mājās imunitātes stiprinošos dzērienus. Tas ir pavisam vienkārši! Dzērieni būs ne tikai labi veselībai, bet arī garšīgi!

unsplash.com

1. Kukurma tēja

Šī dzēriena galvenā sastāvdaļa ir kurkums. Šajā garšvielā esošais vielu savienojums kurkumīns palīdz stiprināt imūnsistēmu. Kurkuma tējai piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības.

Vajadzēs: 2 tējk. kurkuma pulvera, 1 ēdk. citrona sulas, medus (pēc garšas), 4 glāzes ūdens.

Pagatavošana: Ieberiet kurkumu katliņā, pievienojiet ūdeni un vāriet 15-20 minūtes. Pēc tam caurdurī izkāsiet šķidrumu. Pievienojiet tējai klāt citronu un medu.

pexels.com

2. Tēja ar garšvielām

Šī tēja palīdzēs cīnīties pret vīrusiem. Tai piemīt pretiekaisuma īpašības, kas palīdz samazināt risku sasirgt ar infekciju slimībām.

Vajadzēs: 1 tējk. rīvēta ingvera, 2 piparu graudiņi, aptuveni 2 cm kanēļa standziņas, 2 krustnagliņas, 1 zvaigžņu anīss, 1 kardamona pāksts, 1 ēdk. medus, sauja bazilika lapu, 1 litrs ūdens.

Pagatavošana: Lieciet visas sastāvdaļas katlā un vāriet (izņemot medu). Tēju nepieciešams vārīt aptuveni pusstundu. Lai stiprinātu imunitāti, ik pa laikam izdzeriet 1/4 glāzes ar šo dzērienu.

unsplash.com

3. Ingvera un ābolu sidra etiķa dzēriens

Ingvers satur vielu, kuru sauc par seskviterpēnu. Šī viela palīdz organismam cīnīties pret saaukstēšanās vīrusiem. Pievienojot dzērienam kajēnas piparus, tie palīdz novērts iekaisuma procesa veidošanos. Savukārt ābolu sidra etiķis satur organismam labvēlīgās baktērijas, kas pozitīvi ietekmē imunitāti.

Vajadzēs: 1 glāze ūdens, 2 cm sarīvēta ingvera, 1 tējk. ābolu sidra etiķa, 1 tējk. medus, 1 šķipsniņa kajēnas piparu.

Pagatavošana: Lejiet katlā ūdeni, uzvāriet to. Brīdi, kad tas ir sācis vārīties, pievienojiet ingveru. Pēc piecām minūtēm noņemiet dzērienu no plīts. Pievienojiet klāt ābolu sidra etiķi, kajēnas piparus un medu.

unsplash.com

4. "Zelta" piens

"Zelta" piens satur kurkumu, kas, kā iepriekš aplūkots, ir ļoti labs imunitātei. Dzērienam tiek pievienots riekstu piens. Šajā pienā esošajiem labajiem taukiem piemīt pretiekaisuma īpašības.

Vajadzēs: 2 glāzes nesaldināta mandeļu piena, 1/2 glāze kokosriekstu piena, 2 ēdk. medus, 1 tējk. kurkuma pulvera, 1/2 tējk. sarīvēta ingvera, 1/2 tējk. malto piparu, 2 cm kanēļa standziņas

Pagatavošana: Lieciet visas stastāvdaļas katliņā (izņemot medu) un novietojiet uz plīts. Karsējiet dzērienu aptuveni 5-10 minūtes. Neuzvāriet to! Pēc tam pievienojiet dzērienam klāt medu.

pexels.com

5. Karstā limonāde

Ingvers un ķiploks palīdz ārstēt infekciju slimības. Savukārt kanēlī esošajiem antioksidantiem piemīt pretieksaisuma iedarbība, kas var palīdzēt samazināt saslimšanas risku.

Vajadzēs: 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, 1 tējk. sasmalcināta ingvera, 2 cm kanēļa standziņas, 4 glāzes ūdens, sula no 1 citrona, 2 tējk. medus, 1 tējk. piparmētru lapu.

Pagatavošana: Uzvāriet ūdeni. Pēc tam ūdenim pievienojiet visas sastāvdaļas (izņemot medu). Vāriet to visu 30 minūtes. Pēc tam izkāsiet limonādi un pievienojiet medu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija