4 lietas, kas notiks ar ķermeni, ja kafiju aizstāsiet ar tēju

Veselība 13.novembris 2022
 
pexels.com
Daudzi cilvēki savu dienu izvēlas sākt ar karstu kafijas tasi, tomēr izrādās, ka noteiktas tējas ar augstu kofeīna saturu, var būt vēl efektīvākas, lai pamostos. Tomēr tas nav viss, tējām piemīt vēl daudz citu labu īpašību! Uzziniet, kas var notikt ar jūsu ķermeni, ja ikdienā dzersiet tējas!

pexels.com

1. Samazināsies diabēta risks

Mūsdienās arvien vairāk cilvēkiem pastāv risks iegūt diabētu. Tas lielā mērā ir saistīts ar mūsu uzturu un dzīvesveidu Pētnieki ir atklājuši, ka, izdzerot četras vai vairāk tases tējas dienā, var samazināties diabēta attīstības risks.

pexels.com

2. Uzlabosies ādas izskats

Tā kā tējas var samazināt diabēta attīstības risku, tās var arī palīdzēt novērst dažādas ādas nepilnības. Izrādās, ka diabēts tieša mērā var ietekmēt arī jūsu ādas stāvokli, tostarp var veidoties nieze, dažādas infekcijas. Tāpēc ieteicams ikdienā dzert vairākas tasītes tējas. Lai gan jebkura veida tēja ir laba jūsu ķermenim, zaļā tēja var būt īpaši labvēlīga ādai. Tai piemīt spēcīgas antioksidantu un pretiekaisuma īpašības. Ir pierādīts, ka šī tēja var efektīvi ārstēt pinnes.

pexels.com

3. Tiks veicināta matu augšana

Pareizs matu šampūns un kondicionieris var palīdzēt iegūt jūsu sapņu matus, tie var kļūt spēcīgāki, veselīgāki un pat ātrāk augt. Arī tējas dzeršana var veicināt matu augšanu. Tā kā lietojot tēju var samazināties diabēta risks, tā var palīdzēt saglabāt matus veselīgus un spīdīgus. Diabēts bojā mūsu asinsvadus, kā rezultātā ķermenis nevar pareizi transportēt svarīgās uzturvielas uz matu folikulām. Līdz ar to tiek ietekmēta matu augšana.

pexels.com

4. Nagi kļūs stiprāki

Tējas dzeršana ir visvienkāršākais, garšīgākais un ātrākais veids, kā parūpēties par saviem nagiem. Ja vēlaties, lai jūsu nagi būtu stipri, dzeriet kosas tēju. Pētījumos pierādīts, ka regulāri dzerot šo tēju, pateicoties tajā esošajām uzturvielām, iespējams stiprināt nagus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Interesanti, kurš šīs muļķības sacer? Lai iebarotu cilvēkiem? Es kafiju sāku dzert tikai 25- 26 gadu vecumā, bet nagi kā pirms tam bija tā vēl joprojām ir mīksti, lūstoši utt. Kamēr nelietoju kafiju, vajadzēja būt stingriem. Atceros, ka man bija kolēģe, kura kafiju dzēra daudz reiz vairāk kā es, bet nagi viņai bija nežēlīgi cieti un stingri kā akmens (nebija uzliktie, atšķirību var redzēt). Nagu stiprums ir atkarīgs no ģenētikas, jo arī manai mammai tie bija mīksti, bet ex kolēģe stāstīja, ka viņas mammai tādi pat cieti bijuši.

13.novembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija