5 iemesli, kādēļ pastiprināti var izkrist mati

Veselība 8.oktobris 2023
 
unsplash.com
Ja esat novērojusi pastiprinātu matu izkrišanu, ieteicams vērsties pēc padoma pie ārsta, lai uzzinātu, kā cīnīties ar šo problēmu, lai nezaudētu savu kuplo frizūru. Lifehacks.lv apkopoja piecus iemeslus, kāpēc, iespējams, piedzīvojat šādu problēmu.

unsplash.com

1. Cieša zirgaste

Regulāra ciešu astu, copju vai bižu veidošana bojā matus. Pārāk ciešu frizūru veidošana var veicināt matu lūšanu un izkrišanu. Dodiet matiem iespēju "atpūsties" un vien retu reizi tos savāciet kopā ciešā frizūrā.

unsplash.com

2. Ģenētika

Iedzimta matu izkrišana jeb, kā to dēvē ārsti, androgēna alopēcija ir visizplatītākais matu izkrišanas cēlonis pasaulē. Būtībā tas nozīmē, ka jūs varat mantot gēnus, kas liek jūsu matu folikulām pārtraukt augt. Ja pamanāt, ka jūsu radiniekiem, piemēram, jūsu vecvecākiem vai vecākiem, nav daudz matu, iespējams, tas notiks arī ar jums.

unsplash.com

3. Pārmērīgs stress

Pārmērīgs stress var izraisīt matu izkrišanu. Kad jūtam, ka esam pakļauti lielam spiedienam vai stresam, mūsu mati var kļūt ļoti plāni. Lielākoties matu izkrišana stresa dēļ ir pārejoša un to var apturēt, ja novēršat saspringto situāciju, kas jūs nomoka jeb iegūstat sirdsmieru.

unsplash.com

4. Slimības

Arī dažādas saslimšanas var veicināt matu izkrišanu. Alopecia areata jeb perēkļveida matu izkrišana, hormonu disbalanss, psoriāze un galvas ādas infekcijas ir vien dažas no slimībām, kas var veicināt pastiprinātu matu izkrišanu. Ja jums šķiet, ka matus zaudējat kādas slimības dēļ, obligāti vērsieties pie ārsta.

unsplash.com

5. Lielas pārmaiņas dzīvē

Matu izkrišanu var veicināt dažādi faktori, kas tiešā mērā ietekmē jūsu ikdienu un pašsajūtu, labsajūtu. Piemēram, dzemdības, svara zudums, vitamīnu trūkums, var veicināt pastiprinātu matu izkrišanu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija