Trīs vienkāršas un ātri pagatavojamas ķirbju ēdienu receptes

Virtuvē 6.oktobris
 
Rita Lazda, Rita Lazda
 
"Kas var būt labāks par šo!" Tā slavenais pavārs Mārtiņš Rītiņš cildināja nevienu vien no saviem pagatavotajiem ēdieniem. Šis teiciens attiecināms arī uz vienu no rudens gardumiem- ķirbi, kas viennozīmīgi būtu dēvējams par šīs sezonas "zvaigzni." Lūk, piecas idejas, ko no tā pagatavot.

pixabay.com

# ĶIRBJA UN PUĶKĀPOSTU ZUPA

Sastāvdaļas:

  • 500 g muskatķirbis
  • viens neliels sīpols
  • burkāns
  • aptuveni 100 g puķkāposta
  • 0.5l buljona
  • 1 paciņa kausētais siers "Dzintars"
  • 2 tējkarotes olīveļļas

Pagatavošana:

  1. ķirbi, sīpolu, burkānu nomizo;
  2. visus nomizotos dārzeņus sagriež nelielos gabalos;
  3. katliņā uzkarsē divas tējkarotes olīveļļas, ber iekšā burkānus un apcep tos;
  4. kad burkāni nedaudz apcepti tiem pievieno sīpolus un cep aptuveni 2 minūtes;
  5. apceptajiem dārzeņiem pievieno buljonu un vāra uz nelielas uguns;
  6. kad burkāni kļuvuši teju mīksti, katlā ber puķkāpostu un ķirbi;
  7. nepieciešamības gadījumā pievieno papildu buljonu;
  8. vāra līdz dārzeņi mīksti;
  9. noņem katliņu no uguns un dārzeņus sablenderē;
  10. zupai pievieno kausēto sieru, ļauj tam izkustu un katliņu liek atpakaļ uz uguns;
  11. vāra līdz "pirmajam burbulim".

PADOMS: Zupu pasniedz ar grauzdētu maizi

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija