Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Plānās pankūkas”;
-
900 ml auksta piena;
-
eļļa cepšanai;
-
400 ml saldā krējuma;
-
500 g biezpiena;
-
100 g pūdercukura;
-
1 citrona miziņa;
-
pūdercukurs un ievārījums pasniegšanai.
Gatavošana:
-
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
-
Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.
-
Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.
-
Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.
-
Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.
-
Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma - tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.
-
Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu. Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.
Pilngraudu auzu pankūkas ar spinātu, sēņu un fetas pildījumu
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Pilngraudu auzu pankūkas”;
-
460 ml auksta piena;
- eļļa cepšanai;
-
100 g spinātu;
-
500 g sēņu (receptē izmantoti šampinjoni);
-
160 g fetas siera (derēs arī jebkurš cits sāļš siers);
-
60 g saulespuķu sēkliņu (var izmantot arī riekstus vai citas sēkliņas);
-
Sāls, malti pipari;
-
olas dekorēšanai.
Gatavošana:
-
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
-
Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes nomazgā, sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno piparus un šķipsnu sāls.
-
Sēnēm pievieno spinātus un maisa masu aptuveni 1 minūti, ļaujot spinātiem saplakt. Pārstāj cept, iemaisa saulespuķu sēkliņas un sadrupinātu fetas sieru.
-
Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā cep pankūkas, līdz tās zeltaini brūnas no abām pusēm.
-
Uz katras pankūkas liek dažas karotes sēņu pildījuma un, ja vēlas, pasniedz ar ceptu olu. Servē karstas.
Klasiskas pankūkas ar šokolādes gabaliņiem, pasniegtas ar banānu un kļavu sīrupu
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Iecienītās pankūkas”;
-
360 ml auksta piena;
-
eļļa cepšanai;
-
80 g šokolādes gabaliņu (var izmantot parastu šokolādes tāfelīti, kura sakapāta gabaliņos);
-
2 banāni;
-
kļavu sīrups;
-
nedaudz sviesta dekorēšanai.
Gatavošana:
-
Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes. Iemaisa šokolādes gabaliņus.
-
Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā cep pankūkas, līdz tās zeltaini brūnas no abām pusēm.
-
Pasniedz karstas ar sviesta gabaliņu, kam ļauj izkust. Pārlej ar kļavu sīrupu un pievieno banānu gabaliņus.
Komentē