RECEPTE: kraukšķīgi ātri marinētie gurķīši

Virtuvē 13.septembris 2023
 
pexels.com
Šī būs pavisam vienkārša recepte, kā ātri iemarinēt gurķus, lai tos varētu baudīt jau nākamajā dienā!

Vajadzēs:

  • 6 gl. plānās šķēlītēs sagrieztus gurķus;
  • 2 gl. šķēlītēs sagrieztus sīpolus;
  • 1 1/2 gl. cukura;
  • 1 1/2 gl. etiķa;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. sinepju sēklu;
  • 1/2 tējk. seleriju sēklu;
  • 1/2 tējk. kurkuma;
  • 1/2 tējk. maltu krustnagliņu.

Process:

1. Burciņā vai trauciņā lieciet šķēlītes sagrieztos gurķus un sīpolus.

2. Katliņā lieciet visas atlikušās sastāvdaļas.

3. Uzvāriet katliņā esošo saturu jeb marinādi. Vāriet marinādi tik ilgi līdz cukurs ir izšķīdis.

4. Kad cukurs ir izšķīdis, lejiet karsto marinādi pāri gurķiem un sīpoliem.

5. Cieši noslēdziet trauku vai burciņu.

Uzglabājiet ātri marinētos gurķus ledusskapī. Varat tos baudīt jau 24 stundas pēc to pagatavošanas.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija