Aminata iesaka: kārdinošā ābolu pīrāga recepte

Virtuvē 26.janvāris
 
Publicitātes foto
tl tautaruna.lv
 
Dziedātāja Aminata kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardo ābolu pīrāgu.

Publicitātes foto

Ābolu pīrāgs

4 porcijas
Pagatavošanas ilgums - 90 minūtes

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 150 g sviesta;
  • 225 g miltu;
  • 20 ml ūdens;
  • 1 olas dzeltenums un baltums mīklas apsmērēšanai;
  • šķipsniņa cukura;
  • šķipsniņa sāls.

Karamelei:

  • 160 g cukura;
  • 30 g sviesta;
  • 200 ml kafijas krējuma.

Pīrāgam:

  • 500 g ābolu;
  • 1 mandarīns;
  • 1 tējk. malta kanēļa;
  • 1 ēdamk. miltu.

Pasniegšanai:

  • vaniļas saldējums.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu, savienojot visas sastāvdaļas, cītīgi izmīci. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 50 minūtēm.
  2. Tikmēr gatavo karameli. Izkausē cukuru, pievieno sviestu un kafijas krējumu. Savāri viendabīgā karamelē, lej citā traukā un atdzesē.
  3. Sagriez ābolus bez serdes nelielos kubiņos un sajauc ar 2 ēdamkarotēm karameles un sulu no mandarīna.
  4. Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm tartes formā. Ar dakšiņu sadursti mīklu.
  5. Pildi tajā ābolus. Pa virsu no pāri palikušās mīklas izveido restīti vai kādu citu rakstu.
  6. Sakul olas baltumu un apsmērē mīklu.
  7. Cep 200 grādos 22-25 minūtes plauktā tuvāk cepeškrāsns apakšai. Pasniedz siltu ar saldējumu.
Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Ak vai cik sarežģīts ābolu rausis!

Es tieš šodien cepu ābolrausi

1 glāze kefīrs

1 glāze cukurs

2 glāzes milti

3-4 glāzes ābolu gab.

2 olas ,sāls šķipsniņa ,tējk. soda

Visu sajauc un cep180 grādos,kādas 40 min.

28.janvāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija