Neparasts veids, kā uzasināt nazi, neizmantojot speciāli paredzēto asināmo

Virtuvē 22.februāris
 
pexels.com
Truls, neass nazis pamatīgi var apgrūtināt ēst gatavošanu. Lai nazis vienmēr būtu ass un bez problēmām varētu sagriezt dažādas cietības produktus, to nepieciešams regulāri uzasināt. Bet ko darīt, ja mājās nav nažu asināmais, bet nazis ir ļoti neass? Mums ir ideja!
Lai uzasinātu neasu nazi, neizmantojot nažu asināmo, jums būs nepieciešama kafijas krūze.

Padomi, kā uzasināt nazi ar kafijas krūzi:

  1. Izvēlieties piemērotāko krūzi
    • Nažu asināšanai nepieciešama keramikas vai porcelāna kafijas krūze ar neglazētu, raupju dibenu. Krūzes raupjā virsma darbosies kā abrazīvs līdzeklis naža asināšanai.
  2. Apgrieziet krūzi otrādi
    • Apgrieziet kafijas krūzi otrādi, lai tās apakšdaļa būtu vērsta uz augšu. Pārliecinieties, ka krūze ir novietota uz stabilas virsmas.
  3. Stingri rokā turiet naža spalu
  4. Novietojiet nazi uz krūzes
    • Ar griezējmalu pieskarieries krūzes raupjai apakšai, salieciet nazi aptuveni 20 grādu leņķī. Saglabājiet šo leņķi visā asināšanas procesā.
  5. Izdarot vieglu spiedienu, kustiniet nazi uz priekšu un atpakaļ pa krūzes raupjo malu
    • Atkārtojiet šo kustību vairākas reizes, vienmērīgi asinot abas naža puses.
  6. Pārbaudiet naža asumu
    • Turpiniet naža asināšanu, līdz sasniedzat vēlamo asuma līmeni.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija