4 padomi, kā uzburt romantisku Valentīna dienas vakaru mājās

Atpūtai un izklaidei 13.februāris 2021
 

3 / 4

pexels.com

Māksla šķīvī: pasniedz ēdienu radoši

Svarīgi ir gan tas, ko liec galdā, gan arī, kā to pasniedz. Skaisti noformēts ēdiens rosinās apetīti un radīs svinīgāku noskaņojumu. Nevienam nav noslēpums, ka, saņemot mākslinieciski izdekorētu šķīvi restorānā, mēs ēdam lēnām un vairāk izbaudām ēdienu. Arī mājās var panākt to pašu efektu. Māksla uz šķīvja ir pa spēkam ikvienam! Jāņem vērā tikai daži pamatprincipi.

"Ēdienu ir ieteicams novietot šķīvja vidū. Noteikti nevajadzētu nevērīgi uzkraut lielu porciju - daudz labāk izskatīsies šķīvis, kam malās būs vairāk brīvas vietas. Droši var improvizēt ar slāņiem, liekot ēdienu kārtās, piemēram, novietojot laša steiku uz kartupeļu biezeņa un sparģeļus vai zaļo pupiņu pākstis liekot ieslīpi abiem virsū. Mērci vislabāk pasniegt atsevišķi, lai katrs varētu uzlikt, cik vēlas, un netiktu sabojāts ēdiena pirmais iespaids."

Laura Jordāne iesaka atturēties no mēģinājumiem izkārtot produktus uz šķīvja simetriski. Šķīvis ir jāuztver kā mākslinieka audekls, uz kura var droši ļauties improvizācijai: eksperimentēt ar krāsām un tekstūrām, kā arī rotājumiem - zaļumiem, dīgstiem, ogām vai sēklām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija