9 padomi, kā ietaupīt degvielu, braucot ar automašīnu

Auto, tehnika, IT 27.septembris 2023
 
pexels.com
"Xcite Car Leasing" eksperti iesaka deviņus noderīgus trikus, kā samazināt degvielas izmaksas vienlacīgi turpinot ikdienā pārvietoties ar automašīnu.

pexels.com

1. Pārbaudiet riepu spiedienu

Eksperti iesaka riepu spiedienu pārbaudīt vismaz reizi mēnesī. Tiek norādīts, ja pārvietosieties ar automašīnu, kuras riepās nebūs pietiekams liels spiediens, var pielielināties degvielas patēriņš pat par 5%.

pexels.com

2. Brauciet ar aizvērtiem logiem

Eksperti norāda, ka, lai samazinātu degvielas patēriņu, ieteicams ikreiz, kad pārvietojaties ar ātrumu, kas lielāks par 65 km/h, aizvērt automašīnas logus. Jo aerodinamiskāka ir jūsu automašīna, jo labāka būs degvielas ekonomija. Atverot logus, palielinās transportlīdzekļa un vēja pretestība.

pexels.com

3. Izslēdziet gaisa kondicionieri

Gaisa kondiconiera darbošanās laikā lielāka slodze tiek dota dzinējam, ​​tāpēc var pieaugt jūsu degvielas patēriņš. Ja pārvietojaties ar nelielu ātrumu (mazāku par 65 km/h), ieteicams labāk atvērt logu, nevis izmantot gaisa kondicionieri.

pexels.com

4. Nedarbiniet automašīnas motoru tukšgaitā

Automašīnai stāvot uz vietas, bet motoram strādājot, joprojām tiek "dedzināta" degviela. Ja nepieciešams apturēt automašīnu, labāk izslēdziet tās dzinēju, lai neveicinātu degvielas zudumu. Aptuveni stundu ilga motora darbināšana tukšgaitā var veicināt 2,3 litru degvielas zudumu.

pexels.com

5. Izņemiet no automašīnas nevajadzīgās mantas

Jo smagāks ir jūsu transportlīdzeklis, jo vairāk degvielas būs nepieciešams, lai ar to pārvietotos. Apmēram 50 kg papildu svara var palielināt degvielas patēriņu pat par 1 līdz 2 procentiem.

pexels.com

6. Ievērojiet ātruma ierobežojumu

Ātruma pārsniegšana var palielināt jūsu degvielas patēriņu un, protams, būt bīstama jums un citiem satiksmes dalībniekiem. Ievērojiet ātruma ierobežojumus un izmantojiet kruīza kontroli, ja jūsu automašīnai ir šī funkcija, lai uzturētu vienmērīgu ātrumu.

pexels.com

7. Iztīriet vai nomainiet gaisa filtrus

Netīri gaisa filtri liek jūsu automašīnas dzinējam strādāt intensīvāk nekā tas nepieciešams, kas nozīmē to, ka tiek patērēts vairāk degvielas. Ja filtri ir pilni ar netīrumiem, tie var ietekmēt degvielas patēriņu līdz pat 10 procentiem.

pexels.com

8. Veiciet regulāru automašīnas apkopi

Regulāra automašīnas apkope palīdzēs to uzturēt vislabākajā iespējamajā stāvoklī, un tas savukārt palīdzēs samazināt degvielas patēriņu. Ieteicams nodrošināt transportlīdzekļa apkopi saskaņā ar ražotāja norādījumiem.

pexels.com

9. Uzsāciet kustību vienmērīgi

Spēcīgs paātrinājums un bremzēšana patērē lielu dzinēja jaudu, kas secīgi patērē vairāk degvielas. Tādējādi nepieciešams rūpīgi izvērtēt situāciju uz ceļa, lai nenāktos strauji bremzēt vai uzsākt kustību jeb palielināt ātrumu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija