4 padomi, kā strādājot mājās netraucēt darbam un privātajai dzīvei

Dzīvo gudri! 7.februāris 2021
 

2 / 4

pexels.com

2. "Ienāc kabinetā" psiholoģiski

Rimkus atzīst, ka reizēm cilvēkiem var būt grūtības koncentrēties darbam no mājām. Tas ir tikai dabiski, jo iepriekš taču mājas bija vieta atpūtai. Tomēr to ir iespējams risināt ar nelielu viltību palīdzību - izveidojot birojam līdzīgu vietu, mēs varam sevi psiholoģiski pārliecināt, ka atrodamies darbā. Tas var palīdzēt labāk koncentrēties.

"Galvenais noteikums ir pēc iespējas uzskatāmāk nošķirt darba vietu no pārējām mājokļa zonām. Kaut vai neliels paklājs zem rakstāmgalda var radīt sajūtu par telpu, kurā ienāc no rīta un vakarā atkal to atstāj. Arī krēsls ar augstu atzveltni var radīt zināmu nošķirtības sajūtu. Galda lampa, ko no rīta ieslēdz, noder ne tikai, lai nodrošinātu pietiekamu apgaismojumu darbam, ko nespēj sniegt vien vispārējais apgaismojums, bet arī, lai dotu signālu smadzenēm, ka ir laiks koncentrēties. Ja mājās ir arī bērni, kuriem notiek attālinātās mācības, var vienoties, ka ieslēgtā galda lampa ir signāls netraucēt. Kā zīmi var izmantot arī austiņas," saka Rimkus.

Viņš piebilst, ka ērts risinājums ir arī perforēti dēļi, kurus var izmantot gan sīkumu organizēšanai, gan darba vietas vizuālai nodalīšanai no pārējās telpas. Lai koncentrēšanos neietekmētu sīki trokšņi, var izmantot troksni slāpējošus paneļus, ko piestiprina pie galda, lai varētu strādāt klusumā un mierā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija