Kāpēc gultas tuvumā iesaka turēt sīpolus?

Dzīvo gudri! 18.oktobris 2023
 
pexels.com
Daudzi varbūt tam nepiekrīt, bet liela daļa cilvēku nespēj iedomāties ēst gatavošanu bez sīpoliem. Tiem var rast daudz un dažādus pielietojumus. Bet vai zinājāt, ka tos ieteicams turēt pie gultas?
Kā tiek vēstīts, tad cilvēki 1500. gadā gultas tuvumā turēja četrās daļās sagrieztus sīpolus, lai mazinātu saaukstēšanās simptomus, piemēram, klepu.

Tika uzskatīts, ka šāds triks, sīpola novietošana pie gultas, palīdz dziedēt saaukstēšanos un spēj izārstēt no gripas.

Ideja sīpolus turēt gultas tuvumā radās, jo tika uzskatīts, ka tas spēj absorbēt netīru gaisu. Mūsdienās cilvēki šādas metodes saaukstēšanās simptomu ārstēšanai vairs neizmanto.

Tomēr sīpolus ieteicams turēt gultas tuvumā citu iemeslu dēļ.

Piemēram, daži cilvēki izmanto sīpolus kā pēdu detoksikācijas līdzekli. Sagriežot sīpolu šķēlīties un tās uzliekot uz pēdām, pēc tam uzvelkot zeķes un šādi guļot visu nakti, pēdas būs mīkstākas. Kā arī tiek runāts, ka šādi var izvadīt toksīnus no ķermeņa.

Bet tas nav viss, ir vēl viens iemesls, kāpēc sīpolus vajadzētu turēt gultas tuvumā. Tie var palīdzēt cīņā ar bezmiegu jeb veicināt miegu. Sīpoli satur aminoskābi, kas darbojas kā dabisks nomierinošs līdzeklis. Ja sagriezīsiet un turēsiet sīpolus gultas tuvumā, varat būt drošs, ka labi izgulēsieties.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija