10 etiķetes noteikumi, kas liks jums izskatīties kā augstdzimušai personai

Dzīvo gudri! 28.novembris 2023
 
pexels.com
Ievērojot šos 10 labas etiķetes noteikumus un jūs ne tikai izskatīsieties uz citu fona labāk, bet būsiet arī īsts džentlmenis un lēdija.

pexels.com

1. Citrona sulas izspiešana uz ēdiena

Ja esat pasūtījis restorānā, piemēram, lasi, tad tam bieži vien nāks līdzi citrona daiviņa. Citronu sulu uzspiežot uz laša, tas iegūs izcilu garšu. Tomēr kā to pareizi izdarīt? Etiķetes noteikumi paredz, ka citrona sulu izspiežot uz ēdiena, ir nepieciešams ar otru roku piesegt savas darbības.

pexels.com

2. Auduma salvešu izmantošana

Vakariņu salvetes parasti ir diezgan lielas tieši tāpēc vislabākais veids, kā tās ielikt klēpī, ir salocīt tās uz pusēm taisnstūra formā. Kad esat pabeidzis maltīti, salociet salveti atpakaļ tās sākuma stāvoklī un nolieciet to šķīvja kreisajā pusē.

pexels.com

3. Dzerot tēju, nepaceliet mazo pirkstiņu gaisā

Lai gan daudzi cilvēki uzskata, ka malkojot tēju nepieciešams pacelt gaisā mazo pirkstiņu, īstenībā tas liecina par sliktām manierēm.

pexels.com

4. Šķaudot aizsedziet muti ar kreiso plaukstu

Brīžos, kad vēlaties nošķaudīties nepieciešams obligāti aizsegt muti ar roku. Ja vēlaties ievērot etiķeti, tad pareizi to būtu darīt ar kreiso nevis labo plaukstu.

pexels.com

5. Pareizais brīdis, kad sākt ēst

Ja esat devies ciemos uz vakariņām un galds ir bagātīgi noklāts ar ēdienu, bet namatēvs vai namamāte nav vēl apsēdušies, tad nekādā gadījumā nesāciet ēst, lai cik ļoti jums to gribētos. Pagaidot līdz namatēvs vai namamāte apsēžas, jūs izrādāt viņiem cieņu.

pexels.com

6. Sāls un pipari

Kad kāds pie galda palūdz sāls trauciņu, tad vienmēr to pasniedziet kopā ar piparu trauciņu.

pexels.com

7. Kam jāuzsauc biznesa pusdienas?

Ja jūs esat ielūguši cilvēkus uz biznesa pusdienām jeb pusdienām, kurās vēlaties apspriest darba lietas, tad tas nozīmē to, ka jums šī maltīte uzaicinātajai personai ir jāuzsauc.

pexels.com

8. Neprasiet līdzi uz mājām neapēsto ēdienu

Ja esat devies uz biznesa pusdienām jeb ieturējis maltīti ar kolēģiem, augstāk stāvošām personām, nekad kafejnīcas, restorāna apkalpojošajam personālam neprasiet iepakot kastītē neapēsto ēdienu, lai to varētu paņemt līdzi uz mājām. Tā jūs radīsiet par sevi sliktu iespaidu.

pexels.com

9. Kā pareizi nēsāt somiņu?

Etiķetes eksperti iesaka vienmēr rokassomiņu nēsāt tieši uz kreisā pleca.

pexels.com

10. Kā pareizi apsēsties pie galda?

Vienmēr apsēdieties pie galda no krēsla kreisās puses, bet piecelieties uz labo pusi.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Jāšķauda nevis plaukstā ar kuru jūs pec tam apgrabstisiet visu ko izplatot savus baciļus ,bet gan jāšķauda kreisājā elkonī!

28.novembris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija