6 izplatītākie grumbiņu veidi un kāpēc tās rodas

Dzīvo gudri! 20.februāris
 
pexels.com
Grumbiņu parādīšanās ir neizbēgama novecošanās pazīme. Ikkatrai un ikkatram ar to reiz nāksies saskarties. Pozitīvi, ka mūsdienās ir pieejamas dažādas metodes, kā šīs nevēlamās grumbiņas mazināt. Tomēr pat visefektīvākā metode nesniegs mūžīgu skaistumu. Ar laiku grumbiņas var atgriezties. Tāpēc svarīgi ir noskaidrot, kāpēc tās atsevišķās sejas zonās parādās un ko varam darīt lietas labā?
Eksperti min, ka kopumā var izcelt sešus grumbiņu veidus.

Ādas eksperte Sonja Amoroso norāda, ka nav viena grumbiņu cēloņa. Tās veidojas vairāku faktoru dēļ. Kā piemērus viņa min - ģenētiku, hormonālās izmaiņas, dehidrāciju, dzīvesveidu, saules ietekmi, mīmiku u.c.

unsplash.com

1. Pieres grumbas

Šīs ir vienas no vispopulārākajām grumbiņām, kuras ir redzamas daudzu sieviešu sejā. Smalkās līnijas uz pieres var rasties, ja regulāri, iespējams, pat pašai nemanot mēdzat pacelt uzacis uz augšu, piemēram, dažādos gan patīkamos, gan nepatīkamos pārsteiguma momentos.

unsplash.com

2. Mīmikas krunciņas

Mīmikas krunciņas visbiežāk parādās starp uzacīm. Tā visbiežāk ir vertikāla līnija. Un pie tās parādīšanās ir tiešā mērā vainojama mūsu mīmika, kad saraucām pieri, piemēram, nepatikā, dusmās, aizkatinājumā.

unsplash.com

3. "Vārnu kājiņas"

Tās ir krunciņas, kuras arī bieži vien tiek uzskatītas par "smieklu krunciņām", jo veidojas acu ārējos kaktiņos. Bieži vien tieši "vārnu kājiņas" ir pirmās krunciņas, kuru parādīšanos varam pamanīt. Tas saistīts ne tikai ar kaislīgu smiešanos, bet arī ar to, ka āda šajā zonā (acu zonā) ir daudz plānāka.

unsplash.com

4. "Zaķa līnijas"

Šīs ir krunciņas, kuras veidojas starp acu kaktiņiem un deguna sieniņu. Ekspresīva smiešanās vai sejas saraukšana, smaidīšana var veicināt šādu krunciņu parādīšanos.

unsplash.com

5. Nasolabiālās grumbiņas

Nasolabiālās grumbiņas ir tās, kuras veidojas starp degunu un mutes kaktiņiem. Šo grumbu parādīšanās var būt saistīta ar ādas tvirtuma samazināšanos.

unsplash.com

6. "Marionetes krunciņas"

Šīs vertikālās līnijas jeb grumbiņas veidojas starp muti un zodu. Arī šo grumbiņu parādīšanās saistāma ar mūsu mīmiku. Ja regulāri saraucat zodu, tad pastāv liela iespēja, ka tieši šajā sejas zonā jums var parādīties nevēlamas krunciņas.

Ādas eksperte norāda, ka tā kā nav viena grumbiņu veidošanās cēloņa, tad nav viena veida, kā tās novērst. Lai mazinātu grumbiņu parādīšanos iespēju, nepieciešams ne tikai kopt savu sejas ādu ar dažādiem skaistumkopšanas līdzekļiem, bet arī ievērot veselīgu dzīvesveidu, atteikties no alkohola un cigaretēm, cukura un neveselīgiem ēdieniem, daudz dzert ūdeni, vienmēr izmantot saules aizsargkrēmu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija