Cidoniju recepte: akcents tavam desertam

Eksperiments 3.oktobris
 
Lifehacks.lv
Lelde Veinberga
 
Pienācis cidoniju laiks, kas liek domāt - ko no tām pagatavot? Sīrups jau ir ierasts produkts (1:1 cidonijas ar cukuru), tāpat izmēģināts cidoniju džems. Šogad vēlējos atrast jaunu recepti, lai realizētu šos vitamīniem pilnos augļus. Šoreiz sanāca piedeva saldajam!

Daļēji sekojot līdzi videoreceptei vietnē Youtube, daļēji improvizējot, sanāca pārsteidzoši labs akcents kādam desertam - krāsnī ceptas cidoniju šķēlītes!

Nepieciešams:

  1. cidonijas
  2. cukurs
  3. kanēlis
  4. sviests

1. Nomazgā cidonijas. Izmantoju apmēram 10-12 augļus - tā, lai noklātu vienu pannu / Lifehacks.lv

2. Ķeramies klāt to tīrīšanai! Sagriež vienu cidoniju 4 šķēlītes, izņem tās serdi un sēkliņas. / Lifehacks.lv

3. Iztīrītās šķēlītes kārto uz pannas, kas noklāta ar cepampapīru. / Lifehacks.lv

4. Nelielā traukā samaisa cukuru ar kanēli. Šoreiz izmantoju 3 ēdamkarotes cukura un vienu tējkaroti kanēļa. Beigās šis maisījums palika pāri, tādēļ var arī izmantot mazāk cukura un kanēļa. Galvenais uzmanīties - nepievienot pa daudz kanēļa. Tas ir gards, taču, ja būs par daudz, garša var būt pārāk stipra. / Lifehacks.lv

5. Nokaisa cidoniju šķēlītes ar cukura un kanēļa maisījumu / Lifehacks.lv

6. Pēc videoreceptes katrā cidonijas šķēlītē ieliek nedaudz sviesta. Ja sākumā nesapratu, kam tas nepieciešams, beigās biju pateicīga! Pēc tam var atkal pārkaisīt šķēlītes ar cukura un kanēļa maisījumu / Lifehacks.lv

7. Tad liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos. Pēc 20 minūtēm viss ir gatavs! / Lifehacks.lv

8. Šķēlītēm ļauj nedaudz atdzist / Lifehacks.lv

9. Kārto uz deserta! Var uz saldējuma, krēma, putukrējuma vai jebkura cita saldā. Šoreiz uz plombīra saldējuma. Garšo lieliski! / Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • tomēr var cidonijas griezt tikai uz pusēm, nav nepieciešamas plānākas šķēlītes, jo īsā laikā izcepas labi;

  • ja sviestu nejutu nobaudot, tas ļoti palīdzēja tam, ka šķēlītes pēc cepšanās nebija pielipušas pie cepampapīra, kā tas dažreiz gadās ar ābolmaizi (ja maizīti pirms likšanas krāsnī pārkaisi ar cukuru). Varbūt pat pietiktu ar sviestu vai eļļu ieziest cepampapīru, lai, cukuram kūstot, šķēlīte nepielīp pie papīra;

  • negaidīti garšīga piedeva desertam, nav izteikts cidonijas stiprums. Visu kontrolē ar cukuru un kanēli.


Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija