Kā Ziemassvētku eglītei sagaidīt Jauno gadu jeb kā ilgāk saglabāt svētku rotu

Eksperiments 28.decembris 2021
 

2 / 3

Egļu audzētājs "Darzapreces.lv" dalās ar padomiem, kā nozāģēto eglīti iespējams uzturēt ilgāk:

  1. apakšējo daļu atbrīvo no mizas un sašķelt stumbru griezuma vietā, lai koks labi iesūktu mitrumu;
  2. ieliek spainī ar speciālu sastāvu. Var ierobežoties ar ūdens spaini ar četrām karotēm glicerīna. Var pievienot aspirīna tableti un karoti cukura. Aspirīns ir antiseptiska viela, bet cukurs baro koku. Šķīdumam iztvaikojot, pielej nedaudz ūdeni. Var nopirkt speciālu mēslojumu skujkokiem.

Pixabay

  • Egles mūžu palīdz pagarināt arī šķīdums no citronskābes, 1 tējkarotes želatīna un 1 ēdamkarotes sasmalcināta krīta. Vai arī ūdenī atšķaida vienu aspirīna tableti, 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Var atšķaidīt spainī tējkaroti dārzeņu mēslojuma. Pastāvīgā vietā egli noliek spainī ar vienu no šiem šķīdumiem.
  • Ja tomēr dod priekšroku speciālam balstam, piemēram, egles krustam, tad ir ieteicams, pirms tam paturot egli diennakti vienā no augstāk minētajiem šķīdumiem, sadalīt stumbru divās daļās uz kādiem 10cm un ielikt tajā frotē dvieļa gabalu vai vilnas lupatu, bagātīgi piesūcinātu ar to pašu šķīdumu. Augšā ietiniet stumbru vecā vilnas šallē, piesūcinātā ar šķīdumu. Un sekojiet, lai šalle vienmēr būtu mitra.

  • Ja jūs gribat, lai egle stāvētu ilgi, nelieciet to tuvu radiatoram, citādi tā ātri zaudēs savas adatiņas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija