Covid-19: ārsti uzskata, ka jānēsā 2 maskas

tautaruna.lv 28.janvāris 2021, 12:45
 
Reuters/Scanpix/LETA
Ārsts Entonijs Fauči intervijā NBC paskaidroja, ka sejas aizsargmaska ​​ir pārklājums, kas neļauj iekļūt organismā vīrusu nesošām daļiņām - un, "ja jums ir pārklājums ar vienu slāni un jūs uz tā uzklājat otru slāni, tas, iespējams, būs vēl efektīvāk".
Fauči domā, ka ir jēga valkāt divas sejas maskas: 2 aizsardzības slāņi būs efektīvāki. Pareizi valkājot, ir paredzams, ka sejas aizsargi novērš vīrusa izplatīšanos.

“Ja jūs uzliekat trīs vai četras maskas, aizsardzība būs vēl lielāka, jo ir vairāk auduma slāņu. Bet tas ir ļoti neērti, tāpēc diez vai kāds to darīs," izteicās anesteziologs Skots Segals, kas strādā "Wake Forest Baptist Health" Ziemeļkarolīnā.

Trīsslāņu maskas var nodrošināt labāku aizsardzību, norāda Segals, kurš pēdējā gada laikā ir pētījis dažādu audumu aizsargmasku efektivitāti.

Viens vienkāršs veids, kā pārbaudīt sejas maskas efektivitāti mājās, ir pavērst to pret gaismu. Ja gaisma iet cauri, tas nozīmē, ka ies cauri arī vīrusa daļiņas.

Bet tomēr neatkarīgi no tā, kāda veida maska ​​tiek izmantota, galvenais ir pareizi to valkāt. Seja jāpārklāj no deguna gala līdz zodam bez "caurumiem" sānos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:28

Jaunākās diskusijas