Regīnai Devītei sāp sirds par viņas skatuves kolēģiem

tautaruna.lv 14.maijs 2020, 17:30
 
Inga Nestere/F64
Tautā iemīļotā Valmieras teātra aktrise Regīna Devīte atklāj, par ko viņa šajā laikā raizējas visvairāk, raksta "skaties.lv".

Aktrise neslēpj, ka viņai ir bažīgs prāts par to, kas mūs gaida turpmāk: ”Kad es padomāju par nākotni, par citiem cilvēkiem, kuri zaudējuši vienīgo ienākumu avotu, kļūst tik ļoti skumji.

Kādreiz ir tā, ka laukos smagi strādā un šķiet, ka viss ir kārtībā, bet tad atceries, kas notiek apkārt, un kļūst pavisam slikti. Apsēdies un domā, bet no tā tāpat nekādas jēgas nav.”

Aktrisi šis laiks vedinājis uz daudzām eksistenciālām pārdomām.

”Es domāju, tas vispār ir ļoti traģiski. Man ir teātris - mans pamatdarbs, bet tie, kuri koncertēja, vadīja pasākumus, viņi visiem bija vajadzīgi, visi lūdzās, aicināja, bez viņiem nevarēja iztikt, bet pēkšņi tu atjēdzies bez naudas un nevienam vairs neesi vajadzīgs un saproti, ka tik drīz arī nebūsi.

Man tā sāp sirds par visiem kolēģiem, kuriem darbs bija no projekta uz projektu. Bija versija, ka tāds modelis nākotnē gaida mūs visus. Kā ārzemēs, kad pastāvīgu trupu nemaz nav tik daudz, bet cilvēki satiekas projektā. Projekts beidzas, viņi pastrādā kaut ko citu. Bet Latvijā ir citādāk - te jau nav nemaz tik daudz to vietu, kur pastrādāt ”kaut ko citu” un nopelnīt sev iztiku.

Cilvēkiem, kuri visus priecēja un neviens pasākums bez viņiem nevarēja notikt, tagad nav naudas - tas ir briesmīgi,” klāsta Devīte.

Aktrise cer, ka bez darba un ienākumiem palikušie aktieri un citu profesiju pārstāvji atradīs kādu nodarbošanos, kas viņus kaut mazliet apmierina un ļauj nopelnīt iztiku. ”Protams, ir pabalsti, ir jāmēģina atrast citu nodarbošanos.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas