5 vienkārši veidi, kā mainīt ieradumus, lai uzlabotu veselību jaunajā gadā

Veselība 2.janvāris 2022
 

4 / 5

Publicitātes foto


4. Kā sākt ēst veselīgi

Svarīgi pievērst uzmanību arī uzturam, lai tas būtu veselīgs, sabalansēts un ar nepieciešamajām uzturvielām un vitamīniem. Katru dienu uzturā ieteicams iekļaut dārzeņus, pilngraudu produktus, zema tauku satura piena produktus, savukārt jāizvairās no saldumiem, saldinātiem dzērieniem, balto miltu izstrādājumiem. Tostarp jāizvērtē, vai produkts nesatur slēpto cukuru, kas atrodams pusfabrikātos, gatavajās mērcēs, saldinātajos piena produktos.

Farmaceite norāda, ka šis laiks, kad cenšamies pēc iespējas vairāk strādāt no mājām, var palīdzēt ikdienā ievērot veselīgu uzturu. Piemēram, tagad mazāk saskaramies ar pēkšņiem kārdinājumiem ikdienas gaitās, piemēram, dodoties gar vietējo konditoreju vai ātrās ēdināšanas restorānu. Šajā laikā arī jācenšas pēc iespējas vairāk gatavot mājās - tas ir gan veselīgāk, gan finansiāli izdevīgāk.

Jāatceras arī dienā izdzert vismaz 2 litrus ūdens, savukārt, lai izvairītos no pārēšanās riska - 30 minūtes pirms ēdienreizes ieteicams izdzert 1-2 glāzes ūdens. Ja dienā tomēr netiek izdzerts pietiekošs daudzums ūdens, tad biežāk izvēlāmies treknu un saldu ēdienu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija