Lai mana imunitāte ir spēcīgāka par Covid-19

Viedoklis 13.novembris 2020
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Diemžēl Covid-19 ir atgriezies ar jaunu sparu. Protams, cīņā ar vīrusu izmantojam sejas aizsargmaskas, dezinfekcijas līdzekļus un 2 metru distanci, bet es teiktu, ka ne mazāk būtiska loma ir mūsu imunitātei, jo īpaši tagad, kad plosās ne tikai Covid-19, bet, piemēram, arī gripa.

Lielākā daļa no mums apzinīgi cenšas sabiedriskās vietās nēsāt sejas aizsargmaskas, cik bieži vien iespējams, arī mazgāt rokas un lietot dezinfekcijas līdzekļus, taču cik daudzi regulāri piestrādā pie tā, lai stiprinātu savu imunitāti?

Jā, no vienas puses, var uzskatīt, ka stipra/vāja imunitāte ir dabas dota vai nedota dāvana. Taču es uzskatu, ka cilvēks laikā gaitā var ietekmēt savu imunitāti - to uzlabot un tik pat labi arī vājināt. Par otro variantu runāt nevēlos, tāpec labāk pievērsīšos pirmajam.

Vai jums ir kādi sava veida rituāli, ko izmantojat, lai stiprinātu savu imunitāti? Man ir. Piemēram, jau ilgu laiku katru rītu apēdu tējkaroti bišu maizes un ziedputekšņu. No rītiem, ja ir laiks, neatņemams rituāls ir kontrastduša, bet ingvera tēja ir mana sabiedrotā jau daudzus gadus (starp citu gan ziemā, gan vasarā). Jā, es tiešām ticu, ka es šādā veidā uzlaboju savu imnuitāti, tātad esmu spēcīgka pret vīrusiem, arī jau simts un vienu reizi skaļi aprunāto Covid-19. Pieļauju, ka kāds arī vēlēsies oponēt, sakot, ka nekādi ziedputekšņi mani neglābs no Covid-19. Tādā gadījumā, kā teica viens gudrs cilvēks, labāk varbūt arī nebūs, bet sliktāk arī ne.

Es dalījos ar savu personīgo pieredzi, bet zinu, ka ir vēl desmitiem dažādu veidu - rituālu, produktu - ar kuru palīdzību iespējams stiprināt savu imunitāti. Piemēram, nesen vēstījām par sešiem negaidītiem prouktiem, kas dabīgi uzlabos imunitāti. Zināji, ka piemēram, saskaņā ar Londonā veiktu pētījumu, mandeles stiprina imūnsistēmu. Mandeles ir bagātas ar E vitamīnu un šķiedvielām, kas palīdz normalizēt cukura līmeni asinīs, kā arī tajās esošais kalcijs stiprinās kaulu veselību.

Tāpat arī vēstījām par profesores sastādītu diētu Covid-19 profilaksei, kuras galvenā doma - lietot mikroelementu silīciju. Arī gadījumā, ja netici silīcija spēkam pret Covid-19, atkārtošos - sliktāk nebūs, jo uzturā jāiekļauj ar silīciju bagāti produti piemēram, graudaugi, pupas, kas jebkurā gadījumā labvēlīgi ietekmēs veselību.

Lai sakārotu domas jautājumā par imunitāti un, tā teikt, visu saliktu pa plauktiņiem, ieteiktu iepazīties ar pieciem faktiem un izplatītākiem mītiem par imunitāti.

Ļoti patika ārstes un farmaceites paustā doma - imunitātes stiprināšanas pamatprincipi visos gadalaikos ir vienādi un ietver sabalansētu uzturu, pilnvērtīgu miegu un veselīgas fiziskās aktivitātes svaigā gaisā.

Lai visiem spēcīga imunitāte!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija