Manas ģimenes gardā šašliku recepte

Viedoklis 21.jūnijs 2022
 
Lifehacks.lv
AO Anete Ošleja
 
Jāņi jau tepat aiz stūra. Un šie svētki nav iedomājami bez garda siera, alus, un, protams, šašlika! Manuprāt, cik cilvēku, tik daudz un dažādu šašlika marinādes recepšu.

Šoreiz padalīšos ar savas ģimenes gardo šašlika marinādes recepti.

Pats labākais ir tas, ka tā ir ļoti vienkārša un nav nepieciešamas daudz, dažādas sastāvdaļas.

Bieži vien internetā lasot receptes ir noradīts, ka sastāvdaļas jāpievieno pēc garšas. Šādi var iegūt savām garšu kārpiņām vispiemērotāko garšu balansu. Var godīgi pateikt, ka citreiz tas liekas kaitinoši, jo gribas, lai viss nepieciešamais sastāvdaļu daudzums ir skaidri norādīts. Diemžēl arī šoreiz, ja izvēlēsies pagatavot šo šašliku marinādes recepti, būs jāpaļaujas vien uz savām garšas kārpiņām.

Šī recepte manā ģimenē tiek izmantota jau gadiem ilgi. Pieļauju, ka sākotnēji bija arī zināmas nepieciešamās piedevu proporcijas. Taču gadiem ilgi gatavojot gaļu pēc šīs receptes, tās vienkārši ir aizmirstas. Kā saka, viss tiek gatavots "uz aci".

Kāda tad ir šī recepte? Visbiežāk mēs šašlika pagatavošanā izmantojam cūkgaļu, tieši kakla karbonādi.

Gaļu nepieciešams sagriezt kubiciņos. Gaļai jāpievieno gredzenos sagriezti sīpoli (diezgan daudz), dilles, pētersīļi, smalkie pipari, sāls, medus, nedaudz eļļa, etiķis. Pikantu garšu piekritējiem iesaku pievienot klāt arī čilli.

Tas principā arī viss. Gaļai nepieciešams marinēties vismaz diennakti un tad atliek to cept!

Lai garšīgi un priecīgi svētki!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija