Kā saglabāt spēju normāli funkcionēt lielajā karstumā?

Viedoklis 27.jūnijs 2022
 
Lifehacks/pexels
BP Baiba Puriņa
 
Tas tiešām ir tiešs jautājums, jo šķiet, ka tiešām +30 grādos ir iespējams tikai eksistēt. Un, kamēr Latvijā oficiālas siestas mums nav ieviestas, esam spiesti pārvarēt sevi un meklēt maģiskos veidus, kā saglabāt veselo sparātu, kad šķiet, ka "smadzenes kūp". Burtiski.

Sociālos tīklos pēdējās divas dienas pāršalcis sūdzību vilnis - ir pārāk karsts! Pēc aukstā pavasara svelme uzbrukusi ar dubultu jaudu un pēc tīšanās jakās un segās pēkšņi jāatopas līpot pie krēsla. Latvijas Televīzijas Laika Ziņu redaktors Toms Bricis gan "Rīta Panorāmā" atzīmējā, ka iepriekšējā vasara mums parādīja, ka arī latvieši var pierast pie svelmes, jo, kamēr jūnijā sūkstīšanās bijuši ļoti aktīva, jūlijā jua tā pierimusi un cilvēki adaptējušies.

Bet, lai nu kā, lai adaptētos nepieciešams apgūt jaunas "iemaņas". Es tās sadalīju divās grupās - ēdieni/dzērieni un triki, kas nozīmē dažādus lifehackus.

Ēdieni/dzērieni. Protams, īstenam latvietim pirmajā vietā vasarā ir aukstā zupa. Fenomens, ko man diemžēl nav bijusi tā laime saprast - esmu retā latviete, kurai tā negaršo. Bet citiem šis karstums ir labākais laiks tās gatavošanai.

Otrs top produkts ir saldējums. Priecē, ka ir tik daudz iespējamu alternatīvu veikalā pirktajiem, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien dažas minūtes. "Lifehacks" dažus no tiem ir izmēģinājis savos eksperimentos, piemēram, veselīgo proteīna saldējumu vai banānu šokolādes saldējumu no divām sastāvdaļām.

Vēl labi atveldzē dzērieni. Numur viens, protams, ir ūdens, kas jāuzņem nepieciešamajos daudzumos, lai nepārkarstu. Taču, kad gribas sevi palutināt, var izmēģināt mājās gatavotu ledus kafiju vai ledus kokteili.

Un noteikti noderēs trīs veidi, kā atvesināt dzērienus un pārtiku karstajās vasaras dienās.

Triki. T. Bricis šajās karstajās vasarās iesaka tomēr ieguldīt un iegādāties mājās kondicionieri. Man reiz kāda kolēģe teica, ka karstajā laikā speciāli neņem atvaļinājumu un nebrauc ceļojumos, jo darbā vismaz ir kondicionieris. Ceļojumā uz siltajām zemēm braukšot tad, kad šeit kļūst aukstāks.

Ja ir ventilators, tad iesaka tā priekša novietot bļodu ar ledu, radot mitrāku un svaigāku gaisu telpā.

Vēl viena metode ir palagu mitrināšana un iešana gulēt uzreiz pēc dušas, nenoslaukot ķermeni.

Gan jau ir vēl daudz un dažādu veidu, kā atveldzēties, tāpēc novēlu katram atrast to viņa īsto atvēsināšanās veidu, lai tomēr būtu arī neliels prieciņš, ka pie mums ir kā "tropos".

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija