Atceries māmiņu

Viedoklis 5.maijs 2021
 
Lifehacks
LV Lelde Veinberga
 
Maija otrajā svētdienā jau tradicionāli atzīmējam Mātes dienu. Pēdējais gads daudzām ģimenēm licis dzīvot šķirti, citas pandēmijas laiku pārvar kopā, jo attālinātais darbs un mācības ļauj lieki neiziet no mājas. Vai mammu neesi saticis jau ilgāku laiku, vai dzīvo kopā, neaizmirsti viņu apsveikt!
Mātes diena jeb māmiņas diena ir starptautiski svētki par godu māmiņām, kas Latvijā tiek svinēti otrajā maija svētdienā. Šajā dienā apsveikumus saņem māmiņas atšķirībā no starptautiskās sieviešu dienas 8. martā, kad tiek sveiktas arī tās sievietes, kurām nav bērnu.

Apsveikumu un mazu dāvaniņu darināšana māmiņai viņas svētkos bērniem tiek mācīts no bērnības - kad par to atgādina tētis vai brīnumi top rokdarbu stundās bērnudārzā. Tieši manas atmiņas par Mātes dienu saistās ar bērnudārzu grupiņu, kur audzinātājas un auklītes mudina uzzīmēt mammas portretu vai izveidot svečturīti no ģipša.

Manos "arhīvos" joprojām glabājas mani veidoti mammas portreti, kuros esmu devusi mammai lielākās, zilākās acis. Savukārt veidotie podiņi, svečturīši, kuri "seni kā pasaule" joprojām atrodami manas mammas istabas plauktiņos. Šīs ir mīļākas dāvanas!

Mums pieaugot, dāvanas jau pērkam gatavas paši. Tāpat jau kuro gadu varam bezmaksas nosūtīt patskartīti, kas pirms svētkiem sasniegs mammu.

Personīga dāvana mammu noteikti iepriecinās vairāk, lai kāds sīkums tas būtu - paša gatavots ziedu pušķis, pagatavots brokastu kārums vai jau iegādātai dāvanai rotājumu piešķirsi pats!

Jo personīgāka būs dāvāniņa, apsveikums vai vienkārši ilgāks telefona zvans, jo gaišāku un dzīvespriecīgāku radīsi šo dienu savai mammai!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija