Sagaidām rudeni, bruņojušies ar ingveru

Viedoklis 7.septembris 2021
 
nra
VG Viktorija Gabrjuna
 
Lai gan cilvēki vēl naivi cenšas noķert vasaru aiz astes, diemžēl vai par laimi, gada vēsais, pelēkais un aukstais periods tuvojas un nekas cits neatliek kā saldējuma vietā "našķoties" ar ingveru.

Jā, tieši ar ingveru. Zinu, ka nebūt neesmu vienīgā, kas ingveru uzskata par gluži vai brīnumaugu.

Internetā nav dziļi jārokas, lai atrastu slavas vārdus ingveram - uzlabo gremošanas procesus, palīdz saaukstēšanās gadījumā, tam ir spēcīgas pretiekaisuma īpašības, tas uzlabo imunitāti un tā var turpināt vēl ilgi.

Ja runājam par ingveru no skatupunkta, kad tā sakni izmanto dažādu veselības dzērienu pagatvošanai, man ļoti "pie sirds iet" ingvera īpašība lieliski iekļauties gluži vai katra karstā dzēriena sastāvā - vismaz manā virtuvē.

Es to izmantoju dikti un bieži un padalīšos ar dažiem piemēriem. Man patīk baudīt ingvera sakni, kas vienkārši aplieta ar karstu ūdeni (ļauju ievilkties 15 minūtes). Garšo, ja ingvera saknei pievieno nedaudz cukura vai stēviju, tad dzēriens kļūst salds, bet jūtama joprojām tikai "plika" ingvera garša.

Ja kādam ingvers liekas par asu vai īsti negaršo, iesaku to pievienot kādai zāļu tējai. Man ļoti garšo, piemēram, piparmētru tēja ar ingveru. Lieliska garša ir arī zaļajai tējai, kam pievienota ingvera sakne. Zināji, ka ingvera saknei ir īpašība uzlabot citu zālīšu darbību? Tāpēc ieguvums būs dubultā.

Protams, nevar nepieminēt, tā teikt, tradicionālo ingvera dzērienu ar medu un citronu.

Ir vēl kāds interesants dzēriens ar ingveru, kuram piedēvē gluži vai brīnumainas īpašības - gan attiecībā uz imunāti, gan uz veselību kopumā, proti, ingvera un ķiploku dzēriens. Pieļauju, ka daudzus, izlasot par šo kombināciju, biedē iespējamais aromāts. Teikšu tā, ķiploka smaržu var just minimāli, jo ingvers to vienkārši noslāpē. Un ja pēc tējas apēd citrona sķēlīti, svaiga elpa ir garantēta.

Starp citu, aptuvenās proporcijas, lai pagatavotu šo dzērienu, ir šādas: 2 litri ūdens, ingvera sakne aptuveni 4 centimetrus gara, 2 ķiploka daiviņas.

Vai tu uzturā iekļauj ingveru?

Izmēģini arī kurkumas, ingvera un medus pastu, kā arī vistas un ingvera zupu imunitātes stiprināšanai.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija