Kādēļ rudens ir vislabākais gadalaiks?

Viedoklis 11.oktobris 2021
 
Lifehacks
AO Anete Ošleja
 
Katram gadalaikam piemīt savs šarms. Ticu, ka daudziem vismīļākais gadalaiks noteikti ir vasara. Tomēr, lai domas par aizgājušo vasaru neskumdinātu, nepieciešams katru gadalaiku pārvērst par savu mīļāko! 
Neskatoties uz to, ka jau tagad aiz loga ir vērojams vēss laiks un tas kļūs arvien aukstāks, var atrast vairākas lietas par kurām priecāties rudenī!

Viena no tām ir daba. Mums ir ļoti paveicies, ka dzīvojam tādā vietā, kur varam izbaudīt visus četrus gadalaikus. Rudens ir lielisks laiks, jo, lai kurp vērtos, visapkārt ir redzamas krāšņas krāsas. Tūlīt jau koki būs zaudējuši visas lapas, tāpēc šis ir vēl pēdējais brīdis, lai paspētu atpūsties pie dabas un vērot tās skaistumu.

Liela daļa izvēlas baudīt dabas košās krāsas Siguldā. Tāpēc uzreiz ir jārēķinās ar neskaitāmām cilvēku masām, daudzām mašīnām tieši brīvdienās. Bet mums Latvijā ir tik daudz dažādu iespēju, kur vērot šo dabas skaistumu, piemēram, vēl viena lieliska vieta ir Tērvetes dabas parks, kurā nemaz neizskatās sliktāk, kā Siguldā.

Otra lieta, kas man ļoti patīk rudenī ir tas, ka ir iespējams radīt sev apkārt mājīgāku vidi. Man tas asociējas ar sveču iedegšanu vakarā. Šis ir prefekts laiks, kad straujāk paliek tumšs un ir iespējams savās mājās radīt siltumu ar sveces palīdzību, kā arī citiem dekoriem, piemēram, dažādām lampiņām. Līdz ar to mēs paši šajā laikā varam brīnišķīgi ietekmēt savu garastāvokli, atliek vien padarīt apkārtējo vidi mājīgāku un "siltāku", tad arī noskaņojums būs labāks!

Arī rudens drēgnumu un aukstumu var pārvērst par prieku. Tas pirmais rudens vēsums, kas iesitas sejā, tā rudens smarža, tas ir patīkami. Rudenim, kā jebkuram citam gadalaikam, piemīt sava īpašā smarža. Man tā asociējas ar tādu vēsu gaisu, kurš smaržo pēc tikko nokritušām lapām. To ir grūti izskaidrot.

Vēl rudens ir lielisks gadalaiks, kurā varam uzsākt, ko jaunu. Kāpēc? Jo ir beigusies laiskā vasara, kad lielākoties gribējās atpūsties un baudīt silto laiku, tāpēc tagad ir vieglāk sevi motivēt jaunām lietām. Rudens ir izcils laiks, kad uzņemties jaunus darbus, ieviest jaunus hobijus un smelties motivāciju tālākajai ziemai, tādējādi piepildīt savu ikdienu ar jaunām interesantām lietām.

Un, kur tad bez dažādiem dārza labumiem! Vasara un rudens ir tas īstais laiks, lai stiprinātu savu imunitāti un uzņemt dažādus vitamīnus no dabas veltēm. Šis ir laiks, kad gandrīz ikkatram ir pieejami dažādi dārza labumi, vai tie būtu paša audzēti, vai tirgū iegādāti. Tas ir tik lieliski, ka ir pieejami šādi veselīgi, dabīgi dārzeņi, augļi, kas ir ne tikai gardi, bet var sniegt daudz laba veselībai! Tādējādi pēc vasaras, kurā iespējams netika ēsts tik veselīgi, šobrīd ir pavisam viegli ieviest veselīgu uzturu savā ikdienā, jo pastāv daudz un dažādas iespējas.

Vai tad rudens nav labākais gadalaiks? Ir! Arī ziema, vasara un pavasaris. Galvenais ir saglabāt pozitīvu domāšanu un meklēt lietās, notikumos to labāko, tādējādi arī agrie tumšie vakari un vēsais laiks neliksies nekas traks un to pat varēs izbaudīt!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija