9 franču šefpavāru triki, kā pagatavot izcili gardu maltīti

Virtuvē 13.septembris 2022
 
pexels.com
Francija ir viena no kulinārajām mekām. "Intueat" un "Fresh Food Father" dibinātājs, šefpavārs Adrea Uzarovskis, kurš arodu apguvis Francijā un citās Eiropas valstīs, dalās ar noderīgiem trikiem, kā mājās pagatavot izcili gardu maltīti.

pexels.com

1. Izmantojiet augstas kvalitātes produktus

Šefpavārs atzīst, ka viena no pati svarīgākajām lietām, ir kvalitatīvu produktu izmantošana ēdienu pagatavošanā. Maltīte izdosies izcila, ja tās pagatavošanā izmantosies augstākā labuma produktus.

pexels.com

2. Izmantojiet sezonālos augļus un dārzeņus

Šefpavārs norāda, ka ierasti cilvēki Francijā katru dienu dodas uz zemnieku tirdziņiem, lai iegādātos svaigus augļus un dārzeņus. Maltītes bieži vien tiek gatavotas balstoties uz to, kas šobrīd pieejams tirdziņos. "Sezonālo produktu izmantošana uzlabos ēdienu garšu," atzīst Uzarovskis.

pexels.com

3. Asi naži

Ļoti svarīgi, pirms sākt gatavot, ir uzasināt nažus. Darba videi ir jābūt kārtīgai un akurātai, lai atvieglotu maltītes pagatavošanas procesu. Asi naži lieliski noderēs dārzeņu un gaļas griešanai, lai nesabojātu produktus un iegūtu nepieciešamā plānuma šķēlītes.

pexels.com

4. Visa pamatā ir sviests

Lai izdotos izcili garda maltīte, nepieciešams izmantot sviestu. Šefpavārs atzīst, ka franču virtuvē balstās uz sviestu. Svarīgi ēdienu pagatavošanā ir izmantot īstu sviestu, nevis tā aizstājējproduktus, piemēram, margarīnu. Var šķist, ka sviesta izmantošana var būt neveselīga un var veicināt svara pieaugumu. Bet kā franči saglabā labu formu? Neskatoties uz to, ka viņi visur izmanto sviestu, frači rūpīgi seko līdzi apēstās procijas daudzumam.

pexels.com

5. Ēdienu sagataves - ātra maltītes pagatavošana

Ikdienas steidzīgajā ritmā mums var neatlikt laiks, lai pagatavotu sarežģītus ēdienus, kas prasa daudz sastāvdaļu. Lai atvieglotu procesu un arī darba dienās baudītu izcilas maltītes, šefpavārs iesaka brīvajos brīžos sagatavot ēdienu sagataves jeb, piemēram, jau laicīgi sagriezt dārzeņus, lai vēlāk to nevajadzētu darīt. Brīdī, kad visi produkti ir sagriezti, sasmalcināti, ēdiena pagatavošana būs ļoti ātra.

pexels.com

6. Nebaidieties izmantot garšvielas un garšaugus

Daudzu gardo franču ēdienu pamatu pamātā ir dažādi garšaugi. Franču virtuvē tiek plaši izmantoti pētersīļi, timiāns, koriandrs, lauru lapas, baziliks, pipari, estragons. Šefpavārs iesaka eksperimentēt un nebaidīties piešķirt ēdieniem jaunas garšas ar dažādiem garšaugiem/garšvielām. Tā var atklāt pavisam jaunu garšu buķeti!

pexels.com

7. Gatavojiet lēnām

Kā norāda šefpavārs, tradicionālo franču recepšu pagatavošana prasa laiku. Francijā ēdiens tiek gatavots nesteidzīgi, baudot tā procesu. "Franču virtuve ir māksla, un māksla prasa laiku," norāda Uzarovskis. Šefpavārs atzīst, ka bieži vien, lai pagatavotu, piemēram, fraču sautējumu, receptēs rakstīts, ka tas prasa vien 30 minūtes. Tomēr realitātē francūži to gatavo trīs stundas, lēnām izbaudot visu ēst gatavošanas procesu. Lēni gatavojot ēdienu, tas iegūs pavisam citu garšu.

pexels.com

8. Neaizmirstiet par mērci

Franči ne tikai dievina sviestu, bet arī mērces, kas vārītas uz lēnas uguns. Tās maltītei piešķir īpašu noskaņu jeb garšu. Kā norāda Uzarovskis, tad franču šefpavāriem obligāti ir jāmāk pagatavot piecas pamatmērces (bešamela, veloutē, espagnole jeb spāņu mērci, tomātu mērci un holandiešu mērci), lai maltīte izdotos izcila.

pexels.com

9. Skaista ēdiena pasniegšana

Kā zināms, tad mēs ēdienu baudām ne tikai ar muti, bet arī ar acīm. Tāpēc ļoti būtiska ir ēdienu pasniegšana.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija