EKSPERIMENTS: vai tiešām zobu pastu var izmantot korektora vietā?

Eksperiments 4.novembris 2023
 
unsplash.com
Lifehacks.lv sociālajā medijā "TikTok" pamanīja interesantu triku. Ja sanācis rakstot kļūdīties un nepieciešams korektors, bet tāda mājās nav, lieti var noderēt zobu pasta. Šoreiz centāmies noskaidrot, vai tik tiešām ar zobu pastu varam dzēst savas kļūdas uz papīra?
Video kadros bija redzams, kā ar zobu pastu var izdzēst marķiera "pēdas" uz balta papīra.

Nolēmām pārbaudīt vai ar zobu pastu var izdzēst ne tikai marķiera nospiedumus, bet arī zilas pildspalvas nospiedumus.

Lifehacks.lv

Process ir pavisam vienkāršs. Atliek vien kļūdīties un uz vēlamās vietas papīrā, kur vēlaties dzēst uzrakstīto kļūdu, uzspiest zobu pastu.

Lifehacks.lv

Pēc tam ņēmām papīra dvieļa loksni un berzējām zobu pastu gar papīru. Vietā, kuru vēlamies atkal padarīt baltu.

Lifehacks.lv

Šī metode daļēji strādā. Pretēji tam, kas bija rādīts video, zobu pasta nespēj padarīt marķiera rakstīto uz papīra nebijušu. Tikmēr zilās pildspalvas nospiedumus bija iespējams "izdzēst" pēc vairākkārtīgas zobu pastas uzklāšanas uz papīra un berzēšanas. Lai arī šāda metode daļēji nostrādāja un var izdzēst pildspalvas nospiedumus, tomēr jārēķinās, ka šis būs "netīrs" process. Šādi var sabojāt visu atlikušo lapu, jo berzējot ar zobu pastu vēlamo vietu, pati laba iekrāsojās. Kā arī, ja šāda metode tiks izmantota uz plāna papīra, tad pastāv iespējamība, ka varat izberzt caurumu lapā!

Secinājums: Labāk izmantot tradiconālās metodes kļūdu labošanā uz papīra, iegādājoties korektoru, nevis to veicot ar zobu pastu!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija