Sprogaino matu murgs

Viedoklis 28.jūlijs 2021
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Šobrīd pirmās prognozes par augustu liecina, ka tas būs vasaras lietainākais mēnesis. Ikviens sprogaino matu īpašnieks/ce zin, ka mitrums ir mūsu lielākais ienaidnieks. Ko darīt mēnesī, kad cepurei ir par agru, bet jau no sākuma skaidrs, ka ieveidoto frizūru mitrums "pārveidos"?

Šī iemesla dēļ ikviena prognoze par "tropiskiem laikapstākļiem" mani pat biedē. Un es nerunāju par skaistām, biezām lokām, kuras brīvi palaist, lai čirkojas uz nebēdu. Nē, es runāju par smalkām čirkām diezgan plāniem matiem, kuras mitrumā ne tikai kļūst nevaldāmas, bet paceļas un pieplok nepiemērotākajās vietās.

Jau gadiem meklēju veidus, kā tās mitrā laikā savaldīt, kā vasarā no rīta aizkļūt līdz darbam ar vēlamo matu sakārtojumu. Un joprojām esmu procesā...

Un tagad augustu sola lietainu. Viens no veidiem, ko izmantoju ikreiz, kad kļūst vēsāks, ir kapuce. Jā, tā, protams, matus nedaudz pieplacina, bet ar to spēju tikt labāk galā, nekā ar pūkainām čirkām, kas katra skatās uz savu pusi. Turklāt darbā ar lakas un sabužināšanas palīdzību, var to formu atkal atgūt.

Otra lieta, ko ņemu vērā, ir kārtīga matu izžāvēšana no rītiem. Mitrumam patīk pieķerties mitrumam. Viena slapja šķipsna var būt par "zaļo gaismu" arī pārējām, lai ļautos skrullēšananās "priekiem". To negribas pieļaut.

Trešā lieta - uzmanīgi ar līdzekļiem. Lai gan šķiet, ka laka vai putas palīdzēs savaldīt matus, patiesībā lietainā laikā šie līdzekļi var sākt darboties "pret tevi". Nedaudz matu lakas palīdzēs, bet tikko esi nedaudz aizrāvies, tā viss - tā "sadarbojas" ar mitrumu.

Visbeidzot, protams, matus var vienkārši saņemt, kas arī palīdzēs tos savaldīt. Parasti talkā ņemu taisnotāju un tad tos kārtīgi saspraužu ar sprādzēm. Tā, lai neviena šķipsna nekur neizsprūk.

Kad tomēr manas pūles nevainagojas panākumiem, cenšos kaut kā atspraust priekšējos matus un pārējos sabužināt. Lai jau dzīvojas. Šajā gadījumā viss, ko tālāk iesākšu, var tikai kaitēt.

Kādas ir Tavas metodes frizūras saglabāšanai lietainā laikā?

Nobeigumā, iespējams, noderēs šie padomi par frizūras saglabāšanu lietainā laikā (es jau dažus izmantoju) un matu apjoma atgūšanu pēc cepures vilkšanas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija