Šīs ziemas lielākais izaicinājums - nepaslīdēt!

Viedoklis 1.februāris 2022
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Šī ziema laikapstākļu ziņā nu tiešām ir pārsteigumiem bagāta - gan skaistiem, sniegbaltiem un gluži vai pasakainiem (ja iedomājamies, piemēram, skatus ar apsingušajiem kokiem mežos), gan ne tik skaistiem skatiem, kad vienā dienā pēkšņi viss sāk kust un baltā pasaka pārvēršas par plūdu draudiem un slideniem ceļiem, pa kuriem pārvietoties ir īsts pārbaudījums.

Laikam šoziem nebūs neviena, kam vismaz reizi (bet visticamāk daudzas jo daudzas reizes) nav nācies paslidot pa ceļiem, tā teikt, pret savu gribu.

Lai gan izteikumi par pīlēm un govīm uz ledus joprojām liek pasmaidīt, reālā situācija nemaz nav smieklīga - cilvēki, kā vien māk, spēj un prot, cenšas noturēties uz slidenajiem ceļiem, lai nepiepildītos sliktākais scenārijs - paslīdi un gūsti traumu.

Jāpiebilst, ka arī man savu gaitu nākas pielāgot atbilstoši laika apstākļiem. Proti, pārvietojoties pa slidenajiem ceļiem, cenšos ķermeni nedaudz virzīt uz priekšu un spert mazus soļus. Šādi pagaidām uz ledus esmu noturējusies.

Jāpiebilst, ka te noderīgs būs arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktores Lienes Cipules ietekums, ko viņa rakstīja mikroblogošanas vietnē Twitter:

"Ja ej pa ledu,centies atdarināt pingvīna gaitu-nedaudz pārvirzi uz priekšu gravitācijas centru,liec nelielus soļus,rokas nevēzē kā ierasts,bet turi nedaudz atstatu no ķermeņa,mēģinot saglabāt līdzsvaru! Lieto atbilstošus apavus! Lieto papildus nūjošanas nūjas ar ziemas uzgaļiem!"

Bet ir vēl kāds, es teiktu, diezgan neparasts, bet, kā baumo, efektīvs paņēmiens, ko izmantot, lai uz apledojušā ceļa neslīdētu kājas.

Proti, uzņēmums Rīgas dārzi un parki jau pirms kāda laika dalījies ar ļoti būtisku padomu - ko darīt, lai uz ākārtīgi slidenajām ietvēm neslīdētu apavi.

Kā tika teikts uzņēmuma ierakstā sociālajā tīklā Facebook, uz zābakiem vēlams uzvilkt zeķes.

"Ārā līst un ir ārkārtīgi slidens! Nav iespējams nokaisīt katru parka celiņu! Lūdzu, ejiet uzmanīgi!

Ja nu nav iespējams iztikt bez pastaigas, uzvelciet uz zābakiem zeķes vai biezu zeķbikšu gabalus. Šis ir vecs karavīru un izdzīvotāju paņēmiens!" teikts ierakstā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija