Mans pēdējā laika lielākais atklājums - neparasts gardums

Viedoklis 22.februāris 2022
 
nra
VG Viktorija Gabrjuna
 
Zinu, ka ar vārdu salikumiem "lielākais atklājums", "neparasts gardums" noteikti vismaz daļu esmu ieintriģējusi, lai atvērtu rakstu un izlasītu, par kādu tad brīnumu ir runa. Atvainojos jau iepriekš, jo, iespējams, ka daļai nāksies vilties.

Nē, es nedalīšos ar jaunām, neparastām, viegli pagatvojamām un vēl sazin kādām gardumu receptēm. Tādas noteikti ir, tikai stāsts šoreiz nav par to.

Stāsts vispār nav par gatavošanu, bet gan par to, kā var "spēlēties" ar pārtikas produktiem virtuvē.

Es nolēmu "paspēlēties" ar biezpiena sieriņu. Jā, parastu veikalā nopērkamu biezpiena sieriņu - kāds nu kuram labāk garšo.

Pirms kāda laika kaut kur pa ausu galam dzirdēju, kā kāda sieviete sajūsminās par sasaldētiem biezpiena sieriņiem... Tas esot kļuvis par viņas iecienītāko gardumu.

Ilgāku laiku, kad, piemēram, veikalā ejot garām stendam ar biezpiena sieriņiem, par to atcerējos, uztvēru to skeptiski - nu kāpēc būtu jāsaldē biezpiena sieriņš? Pēc tam radās interese pamēģināt. Visbeidzot pamēģināju.

Nu ko lai saka - esmu sajūsmā par sasaldētiem biezpiena sieriņiem! Man pat īsti nav pamatotu argumentu, kāpēc ir tik liela sajūsma. Iespējams, nedaudz mainās garša, jo produkts ir sasaldēts. Iespējams, to ēdot, rodas sajūta, ka baudu kādu jaunu saldējumu. Patīk arī konsistence, kad sieriņš ir sasalis - cietāks nekā parasti. Un ar karstu kafiju tas iet kopā kā cimds ar roku, ja tā var sacīt.

Noteikti ieteiktu izmēģināt katram, kas aizraujas ar jaunu sajūtu meklējumiem virtuvē.

Lai labi garšo!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija