Tas brīdis ir klāt... atkal būs jāpagriež pulkstenis

Viedoklis 22.marts 2022
 
pexels.com
AO Anete Ošleja
 
Pagājušajā svētdiena iezīmējās ar patīkamu notikumu - sākās astronomiskais pavasaris. Bet par šīs svētdienas galveno notikumu, vismaz es, nespēju priecāties. Atkal būs nepieciešams pagriezt pulksteni!

Svētdienas naktī notiks pāreja uz vasaras laiku. Tas nozīmē to, ka pulkstenis būs jāpārgriež vienu stundu uz priekšu.

Jau vairākus gadus Eiropā tiek diskutēts par to, vai vispār ir nepieciešams pagriezt pulksteni divas reizes gadā.

Šobrīd nevalda vienprātība šajā jautājumā. Tāpēc izmaiņu nav! To ir jāturpina darīt.

Ja kāds jautātu manu viedokli šajā jautājumā, es teiktu, ka to mums nevajag.

Rudenī jau ir visai patīkami pagriezt pulksteni, jo tad varam gulēt vienu stundu ilgāk. Labi, šīs izmaiņas jau jūtam tikai pāris pirmās dienas, bet tāpat. Tomēr pavasarī tas ir visai mokoši. Jāceļas veselu stundu agrāk. Arī, protams, šīs izmaiņas var just tikai pāris pirmās dienas, taču man tās neiet pie sirds.

Ja tev ikdienā nākas celties ļoti agri, tad spiestā kārtā pirmo dienu rīti ir visai grūti.

Par sevi varu teikti, ka man šāda pulksteņa pagriešana sagādā diskomfortu. Man patīk no rītiem pagulēt. Esmu no tiem cilvēkiem, kuri nespēj piecelties ar pirmo modinātāja zvanu. Man viņu ir vismaz trīs!

Zinot to, ka būs jāceļas vēl agrāk, es nemaz nešaubos, ka pirmdienas rītā man skanēs pat vairāk par trim modinātāju zvaniem.

Protams, šādai pulksteņa pagriešanai ir arī savi plusi. Vakari kļūst gaišāki. Citi plusi man nenāk prātā. Tas ir patīkami, ka vakari ilgāk ir gaiši. Tomēr, manuprāt, tas ieguvums ir pārāk mazs, lai vajadzētu to darīt.

Interneta dzīlēs var izlasīt daudz un dažādus ieteikumus, kā vieglāk un ātrāk pierast pie laika maiņas. Visur lielākoties tiek uzsvērts viens. Jāiet laicīgi gulēt! Ja ar to nav problēmu tad arī pulksteņa pagriešana būs tīrais nieks! Bet vai tas vienmēr izdodas? Nē! Zinu pēc savas pieredzes. Citi padomi vēsta to, ka nepieciešams sevi sagatavot šim brīdim. Piemēram, svētdien piecelties agrāk, lai vakarā ātrāk nāktu miegs un pirmdienas rīts nebūtu tik mokošs. Ko vēl varētu darīt, lai pirmdienas rītā būtu viegli pamosties?

Lai agrie rīti mierīgi, lai viegla pamošanās!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija