Latvijā populāru saldējuma ražotāju nosoda par "rasistiska" produkta radīšanu

Viktorija Gabrjuna 11.jūnijs 2020, 15:02
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Latvijā populārā uzņēmuma "Rūjienas Saldējums" ražotāji saņēmuši vēstuli no partijas "Attīstībai / Par" pārstāves Aijas Ingrīdas Abenes, kurā viņa kritizē uzņēmuma ražoto saldējumu.

Runa ir par upeņu saldējuma "Melnītis" ("Blacky") nosaukumu, kura, kā atklāj uzņēmumā, ražošana sākta pirms diviem gadiem.

Uzņēmums tagad saņēmis kritiku, ka produkta nosaukums ir aizvainojošs un rasistisks.

"Tiešām!?!? Vai jums galīgi neienāca prātā paprasīt kādam angliski runājošam "native speaker" nosaukuma piemērotību? Kas ir atbildīgs par mārketingu? Kauns!" rakstīja Abene.

Uzņēmums gan nepierkīt, ka saldējuma nosaukums attiecināms uz cilvēka ādas krāsu.

"Mēs, "Rūjienas saldējums", ļoti cienām un mīlam visus cilvēkus, neatkarīgi no rases, ādas krāsas, dzimuma un ēšanas paradumiem. Atvainojamies, ja kādam no Jums mūsu saldējuma dizains un vārda "melns" atspoguļojums liekas aizskarošs. Nekādi nevaram piekrist, ka mūsu melnās upenes izdomātā tēla nosaukšana par "Blacky" varētu būt attiecināma uz cilvēkiem, neatkarīgi no ādas krāsas. Oksfordas vārdnīcā ir atrodams šī īpašības vārda tulkojums - somewhat black, blackish. Bet, ja mēs kļūdamies, tad esam gatavi mainīt šī saldējuma nosaukumu," pauž uzņēmums.

Jāpiebilst, ka rasisma tēma kļuva aktuāla pasaulē pēc afroamerikāņa Floida nāves ASV, kas gan Amerikā, gan citās valstīs izprovocēja masu protestus un nemierus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas