Reiniks sašutis - dziedātājs tiek saukts par "fašistu" un "rusofobu"

tautaruna.lv 29.marts 2019, 18:22
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Latvijā populārais dziedātājs Lauris Reiniks sociālo tīklos pēkšņi sāka saņemt rupjas un aizvainojošas ziņas, kurās izteikti draudi un mākslinieks nosaukts pa "fašistu" un "rusofobu". Re:Baltica atklāj, ka Reinikam uzklupuši Krievijas mediju "troļļi".

Kā norāda Re:Baltica, Krievijas propagandas troļļi Reiniku interneta vidē padarīja par "visa krieviskā nīdēju un nacionālisma atdzimšanas vēstnesi."

Izrādās iemesls bijis dziedātāja ieraksts Twitter, kurā pēc lidojuma ar "Turkish Airlines" lidmašīnu Reiniks aizrādījis lidsabiedrībai par Latvijas vārda tulkošanu, kā arī, ka stjuarti atvadoties, teica "uz redzēšanos" krievu valodā.
Dažās stundās dziedātājs jau saņem pirmos komentārus, bet nākamajā dienā ar ierakstu sāka "strādāt" interneta troļļi, savas naidīgās piezīmes publicējot ne tikai Twitter, bet arī Facebook un Instagram.

Interesantākais, ka naidīgie Twitter konti izveidoti tajā pašā dienā, kad sākās uzbrukumi dziedātājam. Savukārt citi radīti, lai pārpublicētu Krievijas mediju ziņas, kurās izsmieta Ukraina, Baltijas valstis un NATO.

Drīz vien Reinika ierakstu izmantoja publikācijām Latvijas krievvalodīgajās interneta vietnēs no kurām ziņa nonāca Krievijas medijos. Publikācijām lasāmi arī klaji meli. Piemēram, ka Latvijā pilnībā atsakās no izglītības krievu valodā, norādot, ka šī valoda skolās ir aizliegta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:57

Jaunākās diskusijas