Pēc ieraudzītā dzīvoklī, policisti kādai mātei Rīgā atņem viņas bērnus

tautaruna.lv 29.marts 2019, 13:15
 
F64
Policistiem no kādas dzīvojamās mājas Rīgā, Dzilnas ielā, nācās aizvest trīs bērnus, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Pie policijas vērsās sociālā dienesta darbinieki ar lūgumu apsekot kādu dzīvokli Dzilnas ielā, lai noskaidrotu bērnu dzīvošanas apstākļus.

Sociālais dienests dienu iepriekš bija konstatējis nelabvēlīgus apstākļus bērniem un uzdeva par pienākumu dienas laikā sakārtot savu dzīvesvietu.

Diemžēl arī šajā apmeklējuma reizē situācija nebija ne par mata tiesu uzlabojusies - bērni bija nošmulējušies, miteklī valdījusi nekārtība un pat antisanitāri apstākļi, savukārt ledusskapī nebija atrodama bērniem piemērota pārtika.

Dzīvesvietā sastaptā sieviete norādīja, ka šobrīd tur mitinās trīs bērni. Viņai pašai gan esot desmit bērni, taču pārējie esot atņemti.

Policijas ierašanās brīdī nekas neliecināja, ka māte būtu lietojusi alkoholiskos dzērienus. Uz dzīvokli tika pieaicināts sociālais darbinieks, kurš, apsekojot dzīvokli, norādīja, ka apstākļi ir tikai pasliktinājušies un, ņemot vērā apstākli, ka vide bērniem ir nelabvēlīga un turpmāk var ietekmēt viņu veselību, visi trīs bērni tika nošķirti no ģimenes.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:52

Jaunākās diskusijas