Skandalētājs Rīgā no policistiem mēģina noslēpties zem gultas

tautaruna.lv 29.marts 2019, 3:05
 
Pixabay
24.martā pulksten 10.39 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu konfliktu Pļavniekos. Uz norādīto dzīvokli norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes autopatruļa.

24.marta rītā pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu konfliktu Pļavniekos.

Notikuma vietā ziņotājs pastāstīja, ka pēdējās dienās kaimiņos regulāri notiekot skaļi konflikti. Arī izsaukuma dienā kāds vīrietis aiz sienas esot rupji lamājies un dauzījis mēbeles, bet viņa dzīvesbiedre raudādama izskrējusi no dzīvokļa. Abu strīds kādu brīdi turpinājies kāpņu telpā, bet pēc tam abi atgriezušies dzīvoklī.

Pēc ilgstošas klauvēšanas pie norādītā dzīvokļa durvīm pienāca sieviete, kura kategoriski atteicās mājoklī ielaist policistus. Iedzīvotāja apgalvoja, ka pēc strīda ar dzīvesbiedru viņš esot aizgājis prom, arī medicīniskā palīdzība viņai neesot vajadzīga.

Sievietes stāstītais policistus nepārliecināja un kārtības sargiem radās vēl lielākas bažas par viņas drošību, tāpēc uzstājīgi lūgts durvis atvērt.

Nedaudz vēlāk viņa tomēr piekrita durvis atvērt. Jaunajai sievietei redzami miesas bojājumi netika manīti, taču dzīvoklī ievērots iekšdurvīm izsists stikls. Turpat uz grīdas bija nopilējušas asinis.

Apskatot mājokli, likumsargi ievēroja, ka zem dīvāna slēpjas sievietes dzīvesbiedrs. Vīrietis izlīda no pagultes un sāka kliegt uz policistiem cieņu aizskarošiem vārdiem.

Aicinot uzrādīt personas apliecinošus dokumentus vai nosaukt savus datus, vīrietis kategoriski atteicās atklāt savu identitāti.

Sievietei izskaidrota varmākas nošķiršanas iespēja, taču viņa kategoriski noliedza, ka dzīvesbiedrs pret viņu bijis vardarbīgs. Arī vīrietis skaidroja, ka draudzenei nav sitis, taču dusmu uzplūdā esot izdauzījis iekšdurvīm stiklu.

Aizturēšanas laikā vīrietis pasīvi pretojās, līdz ar to likumsargiem nācās pielietot fizisku spēku un rokudželžus. Pēc saslēgšanas rokudzelžos aizturētais saļima un palika guļam uz grīdas. Uz notikuma vietu izsaukti mediķi, taču tad vīrietis pēkšņi pielēcis kājās un skaidroja, ka viņam palicis labāk.

Vīrietis nogādāts Valsts policijā, kur, pārbaudot viņa pirkstu nospiedumus, noskaidrots arī identitātes slēpšanas iemesls - vīrietis bija izsludināts meklēšanā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 3,7 promiļu reibumā.

RPP vīrieti nodeva Valsts policijas darbiniekiem lietvedības uzsākšanai par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un par identitātes slēpšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:55

Jaunākās diskusijas