Viljams un Harijs velta sirsnīgus atvadu vārdus vectēvam

tautaruna.lv 14.aprīlis 2021, 10:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Šonedēļ visa pasaule sēro par prinča Filipa nāvi un viņa mazdēli - princis Viljams un princis Harijs - veltījuši vectēvam sirsnīgus atvadu vārdus, ziņo ārzemju mediji.

38 gadus vecais princis Viljams pirmdien publiskojis atvadu vārdus vectēvam.

"Es jūtos laimīgs, ka man ne tikai bija viņa piemērs, kas vadījis visu dzīvi, bet arī viņa ilgstošā klātbūtne, kad esmu pieaudzis - gan labos laikos, gan vissliktākajās dienās," rakstīja Viljams. "Es nekad neuzskatīšu par pašsaprotamām īpašās atmiņas, kuras maniem bērniem būs par to, kā viņu vecvectēvs pastaigājās ar viņiem ratiņos un paši piedzīvoja viņa pielīpošo piedzīvojumu izjūtu un nebēdnīgo humora izjūtu!"

Arī princis Harijs dalījies ar privātu vēsti vectēvam.

"Mans vectēvs bija cilvēks ar pienākuma, goda un lieliska humora sajūtu. Viņš bija uzticīgs sev, ar ļoti asu prātu un spēja pievērst sev visas telpas uzmanību, pateicoties savam šarmam - arī tāpēc, ka nekad nezināji, ko viņš varētu pateikt," raksta Harijs. "Viņu atcerēsies kā laulāto draugu visilgāk valdošajam monarham, greznu karavīru, princi un hercogu. Bet man, tāpat kā daudziem no jums, kuri zaudējuši mīļu cilvēku vai vecvecāku sāpīgā pagājušā gada dēļ, viņš bija vectēvs - barbekjū meistars, zobošanās leģenda un līdz mielēm nekaunīgs."

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

Jau vēstīts, ka dienu pēc 99 gadus vecā prinča Filipa nāves viņa sieva karaliene Elizabete II karaļnama oficiālajā Instagram profilā dalījās ar foto un aizkustinošiem vārdiem.

“Viņš vienmēr ir bijis mans spēks un tāds bijis visus šos gadus. Es, visa ģimene, kā arī Lielbritānija un daudzas citas valstis ir parādā viņam daudz vairāk, nekā viņš pats jebkad varēja pieprasīt, ” teikts ierakstā.

Jāpiebilst, ka pagājušajā piektdienā mūžībā aizgājušā Edinburgas hercoga, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīra prinča Filipa bēres notiks šajā sestdienā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:23

Jaunākās diskusijas