Ko darīt, ja pludmales sezona jau sākusies, bet vēl neesi formā?

Viedoklis 12.jūnijs 2020
 
lifehacks.lv
RL Rita Lazda
 
Lai gan maija mēnesis šogad bijis viens no vēsākajiem, kāds pēdējo gadu laikā piedzīvots, vasara Latvijā sākusies ar patiešām siltu laiku. Tas, protams, liek arī izvēlēties ne vien šādiem laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, bet arī aizdomāties, vai vasaru sagaidām tādā formā, kā iepriekš vēlējāmies.

Mūsu vidū netrūkst nedz dāmu, nedz kungu, kas savu vizuālo izskatu teju vienmēr saista nevis ar to, kā izskatās spogulī, bet gan ar to, kādu ciparu rāda svari, uz kuriem esam uzkāpuši. Kad šis cipars ir lielāks nekā mums gribētos, iespējams, neviļus gribas domāt par kādu diētu, tomēr es nebūšu tā, kura ieteiks, stāstīs, vai mācīs, kāda un cik efektīva katra no tām ir. Tā vietā, manuprāt, daudz vērtīgāk ir ieklausīties profesionālu viedokļos. Piemēram, sporta trenere Nika Linde sava sociālā tīkla instagram kontā pavisam nesen savus sekotājus uzrunāja ar pavisam skaļu tekstu: "Beidz svērties!". Kāpēc tā? Visu viņas vērtīgo padomu vari noklausīties šeit.

Tāpat atceries, ka ja svērsies no rīta, iespējams, cipars uz svariem būs lielāks nekā to vēlēsies, jo iespējams, iepriekšējā dienā esi apēdusi pārāk daudz sāļas pārtikas. Vēl trīs citus iemeslus, kāpēc iespējamas šādas svara izmaiņas varēsi izlasīt arī šeit.

Tā vietā, lai sev pārmestu par to, ka, iespējams, neesi gluži tādā formā kā vēlētos, padomā par to, cik pilnvērtīgs un kvalitatīvs ir tavs ikdienas uzturs. Ikdienas maltītes dod priekšroku sezonālajiem augļiem un dārzeņiem. Par to, kā tos labāk sagatavot vairāk izlasīsi šajā portāla lifehacks.lv sadaļā. Tāpat neaizmirsti, ka pievēršoties veselīgākam dzīvesveidam, tavam piemēram sekos arī pārējie ģimenes locekļi. Ja nu tas tā tomēr nenotiek, tad te ir daži padomi, kā veselīgam dzīvesveidam vari palīdzēt pievērsties arī bērnam.

Ja ikdienā nekādi nevari iztikt bez saldumiem, bet joprojām nevari arī atbrīvoties no pāris liekajiem centimetriem, tad izvēlies labāk veselīgas saldumu alternatīvas. Viens no šiem gardumiem ir veselīgais čia sēklu pudiņš, tāpat dikti gardi būs arī šie mandeļu cepumi.

Ja vēlies iegūt labākas auguma aprises, tad neiztik arī bez fiziskām aktivitātēm. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atgādina, ka fiziskās aktivitātes ir skeleta muskuļu nodrošinātas aktīvas ķermeņa kustības, kas jūtami palielina enerģijas patēriņu, salīdzinot ar miera stāvokli. Fizisko aktivitāti vai tās trūkumu var iedalīt atkarībā no aktivitātes intensitātes vai enerģijas patēriņa.

Vairākums cilvēku droši vien ir pārliecinājušies, ka veselības uzlabošanai visefektīvākā ir mērenas intensitātes regulāras fiziskās aktivitātes. Mērenas intensitātes fiziskās aktivitātes ir tāds aktivitātes tips, kas paātrina sirdsdarbību, rada siltuma sajūtu un vieglu elpas trūkumu. Galvenās veselību veicinošas fiziskās aktivitātes ir vienkāršas un jau pierastas darbības - tādas, kā pastaiga, riteņbraukšana, fizisks darbs, peldēšana, mājsaimniecības darbi, pārgājieni, dārza darbi, izklaides sports un dejas.

Tiem, kuri vēlas uzlabot fizisko formu, taču nevēlas doties uz sporta zāli, to var darīt arī mājās. Jau laikā, kad Latvijā tika ieviesta ārkārtējā situācija internetā vairāki treneri bez maksas piedāvāja savas treniņprogrammas. Latvijā īpašu popularitāti iemantoja sporta treneres Paulas Freimanes rādītie vingrinājumi dažādām ķermeņa zonām. Piemēram, šajā Paulas publicētajā video atradīsi padomus, kā mājas vingrot bez ekipējuma.

Ja savus vingrinājumus vēlēsies pildīt ar ekipējumu, tad noteikti atceries, ka arī mājās atrodamās lietas var kļūt par sporta inventāru.

Pat ja pēc visiem šiem padomiem joprojām šķiet, ka vēl neesi sasniedzis to formu, kādu vēlējies šajā vasaras sezonā, nebēdā. Jebkurai šeit nosauktajai lietai ietekmi jutīsi ilgtermiņā, tāpēc, iespējams, rūpīgi pildot norādījumus, jau pēc kāda laika varēsi lepoties ar sasniegto.

Lai izdodas un neaizmirsti izbaudīt vasaru!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija