Pēdējā brīža pirkumi - Ziemassvētku dāvanas

Viedoklis 13.decembris 2021
 
Lifehacks.lv
AO Anete Ošleja
 
Arvien tuvojas gada gaišākie, sirsnīgākie un gaidītākie svētki. Ziemassvētki nav iedomājami bez vairākām lietām - eglītes, gardiem ēdieniem, ģimenes un, protams, dāvanām.

Šie ir īsti ģimenes svētki. Tomēr tajos ļoti lielu lomu spēlē dāvanas. Protams, dāvanas šajos svētkos nav galvenais. Manuprāt, galvenais ir kopā pavadītais laiks ar ģimeni, draugiem.

Tomēr ir patīkami iepriecināt savus tuvākos cilvēkus ar dāvānām. Nereti gatavošanās šiem svētkiem var radīt īstas galvassāpes, ja nav ne jausmas, ko dāvināt.

Ir divu veidu cilvēki. Vieni, kuri jau laicīgi gatavojas Ziemassvētkiem un ir parūpējušies par dāvanām. Savukārt otri pēdējā brīdī steidz paspēt iegādāties dāvanas. Es katru gadu piederu otrajai cilvēku grupai. Un bieži vien tas rada lieku stresu.

Man patīk dāvināt dāvas, ja zinu ar ko vēlos iepriecināt citus. Tomēr bieži vien, neilgi pirms svētkiem, man nav ne mazākās jausmas, ko pirkt, ķert un grābt. Šis ir tas, kas man nemaz nepatīk. Lai arī katru gadu nonākot šādā situācijā domāju, ka nākamgad mainīšos un parūpēšos par visu laicīgāk, šāda ideja nekad nerealizējas.

Bet ko dāvināt svētkos?

Galvenais, manuprāt, ir tas, ka ar dāvanas palīdzību mēs parādām, ka domājam par šo cilvēku un vēlamies viņu no sirds iepriecināt.

Svarīgākais noteikti ir saprast, kam dāvana tiek pasniegta, izvērtējot, kas tieši šim cilvēkam varētu patikt. Katrs cilvēks ir atšķirīgs, kas patiesi iepriecinās vienu, otram var likties mulsinoši.

Pirms doties iegādāties dāvanas, manuprāt, ir vērtīgi apsēties, padomāt un pierakstīt idejas, kas varētu būt piemērots katram cilvēkam. Lai veikalā nepārņemtu izmisums. Būtiski ir arī sastādīt budžetu jeb vienoties ar citiem, kādā summā tiks iegādātas dāvanas. Šis solis var aiztaupīt vilšanos, ja, piemēram, saņemat dāvanu par kuru kāds ir iztērējies lielu naudas summu, bet jūs pasniedzāt simbolisku dāvaniņu.

Ja svētkos nepieciešams apsveikt lielu skaitu cilvēku, var rīkot loterijas. Izlozējot, kuru cilvēkus katrs sveiks. Tādējādi atvieglojot dāvanu meklēšanas procesu, kā arī šādi iespējams ietaupīt naudu.

Svarīgi ir arī padomāt par skaistu un oriģinālu dāvanu iesaiņošanu. Lielāks prieks ir izsaiņot dāvanu, kura nav ielikta vienkārši dāvanu maisiņā, bet gan rūpīgi "iepakota". Dāvanas var iesaiņot ļoti dažādi, gan ar dažādiem dabai draudzīgiem materiāliem, gan veikalā nopērkamajiem ietinamajiem papīriem. Svarīgi ļaut vaļu iztēlei!

Vieglākais veids, protams, ir iegādāties dāvanu veikalā. Tomēr, manuprāt, sirds sildošākas būs paša pagatavotas dāvanas. Nevajag uzreiz domāt par zeķu vai cimdu adīšanu, dažādiem rokdarbiem. Varat uzdāvināt arī kaut ko gardu, piemēram, paša ceptas piparkūkas, konfektes u.c.

Tomēr, ja jums pavisam trūkst ideju dāvanām, varat ielūkoties Lifehacks padomos, kā pārsteigt mīļotos. Esam apkopojuši vairākas idejas. Šīs dāvanas varat viegli pagatavot paša spēkiem un tās var pasniegt ikvienam, piemēram, mammai, tētim, vecmāmiņai, vectētiņam vai citiem radiem/draugiem.

Pats galvenais, ka dāvanas tiek pasniegtas no sirds. Vienalga vai tās ir veikalā iegādātas lietas, vai paša darinātas!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija