Apzagta pazīstamā latviešu dzejniece Amanda Aizpuriete

tautaruna.lv 26.aprīlis 2021, 19:01
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Sociālajā tīklā Facebook tiek lūgta palīdzība atrast nozagto dzejnieces Amandas Aizpurietes portatīvo datoru, kurā glabājās arī dzejnieces darbi.

"Dzejniecei Amandai Aizpurietei nozagts portatīvais dators Acer.

Pirmkārt, viņai par to vēl divus gadus līzings jāmaksā, otrkārt, tur ir visi teksti iekšā.

Rīga ir maza. Varbūt kāds kaut ko zina un var palīdzēt. Varbūt tas, kurš to aizņēmās, apdomāsies un atdos to Amandai..." palīdzību lūdz rakstnieks un žurnālists Arno Jundze.

"Vakara Ziņas" 2019. gada rudenī vēstīja, ka viena no izcilākajām mūsdienu dzejniecēm Amanda Aizpuriete finansiālu iemeslu dēļ mitinājās ārpus Rīgas, Dzeldā, Skrundas novada Nīkrāces pagastā. Taču pērn situācija normalizējās un dzejniece atgriezās galvaspilsētā.

«Es tagad dzīvoju Rīgā. Godīgi sakot, vislabāk man patīk dzīvot dzimtajā pilsētā Jūrmalā, kur esmu nodzīvojusi apmēram pusi savas dzīves. Man tiešām ļoti patika tur dzīvot. Dzīvot kādu laiku Skrundas novadā nebija nepatīkami. Man ir vienalga, kur es dzīvoju. Jā, tā varētu teikt, ka varu izbaudīt dzīvi jebkurā vietā. Esmu saņēmusi Kultūrkapitāla fonda stipendiju jauna dzejas krājuma sastādīšanai,» pirms gada atklāja dzejniece.

Amanda Aizpuriete (65) ir latviešu dzejniece, tulkotāja un atdzejotāja. Publicējusi vairākus dzejoļu krājumus latviešu valodā. Aizpurietes darbi tulkoti vismaz 14 valodās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:19

Jaunākās diskusijas