Ilona Balode - Ūdre ar ģimeni pārceļas uz galvaspilsētu

tautaruna.lv 22.decembris 2020, 16:47
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Mūziķa Rolanda Baloža - Ūdra sieva, grāmatu autore un aktrise Ilona Balode atklāj, ka ģimene piedzīvojusi krasas pārmaiņas. Viņi ir pārcēlušies uz dzīvi Rīgā, vēstīts Martas Martinsones intervijā "Ar ģimeni pārceļas uz galvaspilsētu," izdevumā "Kas Jauns".

Iepriekš Baloži - Ūdri dzīvoja Ventspilī kopā ar Ilonas mammu. Taču tagad viņi ir atgriezušies atpakaļ Rīgā. Ģimene dzīvo Rīgas pašvaldības piešķirtā dzīvoklī, sociālajā mājā Bolderājā.

"Lai arī mums ļoti tuva ir Ventspils, kur esmu izaugusi, mēs krietnu laiku plānojām pārcelties atpakaļ uz dzīvi Rīgā, jo te ir vairāk pieejami attiecīgie speciālisti, lai panāktu mūsu visu kopīgo mērķi - uzlabot Ūdra veselību," atzina Ilona.

Viņa min, ka šis laiks ir ļoti grūts. Par spīti tam, ka ir jāsāk jauna dzīve jaunos apsktākļos, turpinās rūpes gan par vīru, gan abu kopīgo dēlu, kurš ir uzsācis gaitas bērnudārzā.

Ilona uzsver, ka pārceļoties uz jauno dzīvesvietu ir atbrīvojusies no visām liekajām mantām, kas saistās ar iepriekšējām vietām. Viņa ir izmetusi visu, kas ir bijis pirms Ūdra traģēdijas, ieskaitot sapņus un cerības. Tagad viņi dzīvo ar jauniem sapņiem.

Liels izaicinājums ir jaunā dzīvesvieta, jo viss ir jāsāk no nulles. Jāiegādājas mēbeles, jānokārto dažādas formalitātes. Viņa uzsver, ka vīra veselības stāvoklis ir stabils, taču ir nepieciešamas regulāras terapijas.

Liels izaicinājums ģimenei ir sabiedriskais transports.

"Man vienai jāgādā par par Ūdra un Bārta drošu pārvietošanos lielpilsētā. Jāstumj Ūdris ratos, bet Bārts jātur pie rokas."

Ilona atzīst, ka jaunajā mājvietā nākas saskarties arī ar nepatīkamām situācijām. Bieži vien atskan avārijas signalizācijas, bez nopietna pamatojuma, radot trauksmi. Par spīti tam, ka sociālās mājas ir būvētas pēc noteiktiem standartiem, brīdi, kad atskan signalizācija, viņai nav iespējams evakuēties kopā ar vīru.

"Ūdra evakuācija trauksmes situācijā nav iespējama, jo tad tiek automātiski atslēgts lifts, un cilvēki ratiņkrēslos nevar paši izkļūt ārā pa trepēm," atzina Ilona.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:55

Jaunākās diskusijas