Gvido Lingas sirds apstājās divreiz

tautaruna.lv 22.decembris 2020, 15:43
 
Kaspars Krafts/F64
Svētdien Latviju pāršalca sēru vēsts. Mūžībā devās mūziķis Gvido Linga. Par viņa dzīvību mediķi cīnījās piecas dienas, vēstīts Ievas Valteres materiālā "Viņa sirds apstājās divreiz," izdevumā "Kas Jauns".

Leģendārās grupas Linga dibinātājs un līderis, dziesmu autors Gvido Linga no dzīves šķīrās 51 gada vecumā.

Viņa brālis Igors Linga atzina, ka visi ir šokā par notikušo un neviens neko tādu negaidīja.

Kā Igors atzīst, tad brāli pēdējo reizi redzēja septembrī. Tomēr telefoniski sarunājušies katru dienu, arī liktenīgajā 15. decembra dienā.

Brāļi sazvanījās un priecājās par to, ka Gvido vecākais dēls Svens ar savu grupu uzstājās raidījumā "900 sekundes". Tajā dienā viņi divas reizes sazvanījās, priecājās, jokojās. Nevienā brīdī Gvido neminēja, ka jūtas slikti.

"Mēs abas šīs reizes dzinām jokus un "ierēcām" par visu, nevienu brīdi viņš neteica, ka būtu slikti. Ne par ko nesūdzējās."

Arī sievai viņš neminēja, ka nejūtas labi. Vienā brīdi viņš apsēdās, mazliet sagāzās uz vienu pusi. Sieva prasīja vai viss kārtībā, taču viņš atzina, ka viss labi.

Tajā brīdī tika izsaukta "ātrā" palīdzība. Mediķi Gvido nonesa no otrā stāva, taču viņš pats iekāpa mašīnā. Viņš nevēlējās doties uz slimnīcu.

Pēc 40 minūtēm pagalmā ieradās vēl viena mediķu ekipāža.

"Kā izrādījies jau tobrīd notikusi smaga cīņa par Gvido sirds darbību," atzina Igors.

Mūziķa sirds pirmo reizi apstājās mašīnā, turpat pagalmā, taču mediķiem izdevās sirds darbību atjaunot. Nākamās piecas dienas par Gvido veselību cīnījās Stradiņu slimnīcā, taču mūziķis nenāca pie samaņas.

Mūziķa ģimenei liktenīgajā dienā, svētdien, nebija īsti skaidrs, kāpēc viņa sirds apstājās. Viņi minēja, ka pie vainas varētu būt rokenrola cienīgais dzīvesveids - bohēma, negulētas naktis, enerģijas atdošana koncertos.

Iepriekš Gvido nebija sūdzējies par sirds veselības problēmām. Viņš negāja pie ārstiem, tāpēc par veselības problēmām nekas daudz nav zināms.

"Viņš bija no tiem cilvēkiem. Kāpēc man jāiet, ja nekas nekaiš?" atzina Lingas brālis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:23

Jaunākās diskusijas