Valsts svētki nosvinēti, laiks gatavoties Ziemassvētkiem?

Viedoklis 22.novembris 2021
 
Lifehacks.lv
AO Anete Ošleja
 
Tik tikko aizvadījām Valsts svētku nedēļu. Kas ir nākamie svētki? Protams, ka Ziemassvētki. Vieni no gada gaidītākajiem svētkiem, vismaz man. Bet, kad tiem sākt gatavoties? Tagad uzreiz, vai tomēr pagaidīt?

Atšķirībā no tā, cik ļoti jums patīk Ziemassvētki, ir atkarīgs arī tas, kad jūs sāksiet tiem gatavoties.

Drīzumā radio skanēs jau pirmās svētku dziesmas. Un, visticamāk, tās jau līdz svētkiem būs mazliet apnikušas.

Viens no pirmajiem vēstnešiem, ka svētki tuvojas, vismaz man, ir tas, ka atkal tiek rādīta filma "Viens pats mājās". Ja ir kāda filma, kuru tiešām zinu no galvas, tad tā noteikti ir šī filma.

Bērnībā svētku gaidīšana nebija iedomājama bez piparkūkām, mandarīniem un Kevina. Jāatzīst, ka arī tagad reti, kad atsakos skatīties šo filmu. Tā asociējas ar patīkamām atmiņām. Jāņiem piestāv filma "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", Ziemassvētkiem - "Viens pats mājās".

Protams, ne tikai filmas un dziesmas rosina pirmās domas par svētkiem, bet arī adventes laika tuvošanās.

Pirmā advente jau gaidāma šajā nedēļas nogalē. Svarīgi ir neaizmirst sagatavot vainagu!

Tā tad, vai tiešām jau ir laiks noskaņoties Ziemassvētkiem? Visas iepriekš nosaukās lietas par to liecina. Ja godīgi, tad svētki ir aptuveni pēc mēneša, man laikam tas vēl ir mazliet par agru, lai domātu gan par dekorācijām, kas uzbur svētku sajūtu, gan eglīti, gan dziesmām, filmām un kur nu vēl dāvanām.

Dāvanas ir pavisam atsevišķs stāsts. Vienmēr esmu ar baltu skaudību nolūkojusies uz tiem cilvēkiem, kuri spēj laicīgi sarūpēt dāvanas, pirms to iegādes visu kārtīgi apsverot. Ar mani tā nekad nenotiek, tas vienmēr ir ilgs un sarežģīts process, kas prasa gan daudz spēka, gan enerģijas, jo gribas jaut dāvāt tikai to labāko, bet ideju mēdz trūkt.

Gatavošanās Ziemassvēktiem katram, protams, tas ir atšķirīga. Cik nozīmīgi ir šie svētki, cik ļoti tos gaidām. Zinu cilvēkus, kas tik tiešām pēc Valsts svētkiem jau sāk domāt par mājas dekorēšanu Ziemassvētku noskaņās. Bet, kad ir vispiemērotākais, laiks to darīt? Laikam jau viena tāda konkrēta brīža nav, ir jāvadās pēc sajūtām. Visbiežāk es sevi noskaņoju svētkiem pirmajā adventē, tas ir mans atskaites punkts, kad varu sākt domāt par Ziemassvētkiem.

Pats būtiskākais noteikti ir tas, lai šī laicīgā gatavošanās nenomāktu pašus svētkus. Lai pienākot svētkiem, tie jau nebūtu apnikuši.

Ja pavisam trūkst svētku sajūta un tie jau ir tepat aiz "stūra", iesaku noskatīties, kādu labu filmu. Piemēram, man svētku sajūtu var uzburt filmas "Brīvdienas", "Lampiņu drudzis", "Četri Ziemassvētki", "Tā ir mīlestība". Kā arī karsts kakao vai karstvīns, mandarīni, piparkūkas, sveces un, protams, kopā būšana ar mīļajiem.

Kad tu sāksi gatavoties Ziemassvētkiem?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija