Kāpēc svecēm jābūt par galveno šī tumšā laika aksesuāru?

Viedoklis 29.novembris 2021
 
nra
VG Viktorija Gabrjuna
 
Šajā drēganajā, tumšajā un aukstajā laikā vairāk nekā jebkad iedomājamies par ideālajiem vakariem mājās. Tie var būt dažādi - mīļākās filmas skatīšanās, karsta vanna ar milzīgu putu kārtu un vīna glāzi, romantisks vakars ar otro pusīti. Neatkarīgi no tā, kāds katram ir tas ideālais vakars, es ieteiktu - noteikti atrodiet tajā vietu svecēm.
Es noteikti esmu sveču fans. Man patīk tās meklēt dažādos veikalos, lai atrastu TĀS labākās, interesantākās, smaržīgākās, man patīk tās pirkt, priecājos, kad sveces tiek dāvinātas un patiesi izbaudu procesu, kad tās deg.

Zemāk mēģināšu apkopot argumentus, kāpēc es mājās dedzinu sveces un ceru, ka iedvesmošu vismaz vienu "sveču skeptiķi".

Pirmkārt, sveces rada mājīgu un mierīgu atmosfēru. Bieži vien man liekas, ka iedegta svece rada klusumu arī telpā, kur skan mūzika, ir ieslēgts televizors vai savā starpā sarunājas cilvēki.

Otrkārt, aromātiskās sveces spēj darīt brīnumus ar mūsu garastāvokli, ja ticam aromaterapijai. Piemēram, sveces ar lavadas aromātu var iededzināt vakarā (tās uzlabos miega kvalitāti), savukārt citrusa aromāti tieši otrādi - aizdzīs miegainību, veicinās enerģijas pieplūdumu.

Treškārt, man liekas ka sveču gaisma jebkuru vienkāršu pasēdēšanu ar otro pusīti vai ģimenes lokā padarīs par īstiem svētkiem. Sveces rada svētku romantiku. Ja nepieciešams, arī intīmu gaisotni.

Ceturtkārt, sveces var uztvert kā "zāles", kas palīdzēs uzlabot psiholoģisko stāvokli. Gadījumos, kad ir depresīvs noskaņojums, stress, satraukums, pārdzīvojumi, ticu, ka iedegtas sveces palīdz rast mieru. Ne velti tās izmanto, piemēram, meditācijā.

Piektkārt, manuprāt, sveces ir lielisks interjera priekšmets, kas lieliski iederas jebkurā telpā mājās.

Piebildīšu kādu interesantu lietu - sveces varam ne tikai nopirkt, bet arī veidot mājās paši. Iedvesmojies, piemēram, no tā, kā dot otro elpu lietotām svecēm vai pārvērst citronu smaržīgā svecē!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija