Vai mīlestību jāsvin tikai reizi gadā?

Viedoklis 7.februāris 2022
 
Lifehacks.lv
AO Anete Ošleja
 
Svētku nevar būt par daudz, vai ne? Jau pavisam drīz, pirmdien, visā pasaulē atzīmēs Valentīna dienu. Lai arī man patīk svētki, par šiem man ir dalītas jūtas.

Kāpēc man ir dalītas jūtas par Valentīna dienu?

No vienas puses pelēko ikdienu svētki izkrāšņo. Piemēram, tagad, kad ārā valda ļoti mainīgi laika apstākļi, svētki var uzlabot garastāvokli. Gatavošanās tiem, piedomāšana pie svētku norises, paša svinēšana - tas ir aizraujoši.

Tomēr, lai arī man patīk un es atzīmēju gandrīz ikkatrus svētkus, ar dažiem izņēmumiem, tieši Valentīna diena man rada dalītas izjūtas. Svētki ir labi, bet..

Man vienmēr ir licies mazliet amizanti tas, cik ļoti šajā dienā daudzi izceļ savu lielo mīlestību pret otru pusīti, bet tajā pašā laikā visu pārejo gadu no mīlestības apliecinājumiem nav ne miņas.

Nenoliedzami ir skaisti, kad tu saņem dāvanas, jo tu zini, ka otrs cilvēks ir centies un vēlējies tevi iepriecināt. Tāpat pats dāvināšanas prieks, redzot otra sejā laimi. Tas ir skaisti!

Tomēr, ja tu mīli otru cilvēku, vai tiešām mīlestība būtu jāsvin tikai vienu dienu gadā? Tieši šajā dienā sociālajos medijos var redzēt ne vienu vien bildi ar lieliem rožu klēpjiem, saldumiem, plīša mantiņām. Dienu vēlāk jau tas viss tiek aizmirst, ikdiena paliek arvien pliekanāka un tad atkal pēc gada tiek publiskotas mīlestības pilnas bildes, dāvanas. Ja katru gadu saņem mīksto plīša mantiņu, visas dzīves laikā sanāk diezgan liela kolekcija.

Manuprāt, svarīgi ir arī ikdienā padomāt par savu mīļoto cilvēku un censties viņu iepriecināt ne tikai svētkos, gadadienās un jubilejās.

Šajā steidzīgajā laikā nevajadzētu aizmirst par otru. Protams, nav nepieciešams katru otro dienu nākt mājās ar ziediem un dāvanām, bet darīt to kaut mazliet biežāk. Ja runa tiešām ir par mīlestību, tad tai ir jāvirmo visu cauru gadu. Maza dāvaniņa, kāds skaists žests vai lielisks randiņš ir jārīko, jādāvina arī ikdienā.

Es neesmu svētku nīdēja, pavisam nē, dienas ir jāizkrāso un svētki jāsvin. Tomēr nevajag mīlestību atstāt novārtā. Otru jācenšas iepriecināt pēc iespējas biežāk.

Ja tev ir aktuāli šie svētki un tie patiešām patīk, Lifehacks.lv ir apkopojis vairākas idejas, kā iepriecināt savu mīļoto. Varbūt šoreiz vari iztikt bez veikalā nopērkamajām dāvanām, bet kaut ko pagatavot pats! Piemēram, "kāršu grāmatu", kurā apkopo, kāpēc mīli savu partneri, mini foto albumu, atslēgu piekariņu u.c.

Vai arī pagatavo gardu maltīti, dzērienus, piemēram, šokolādes liķieri, vafeļu konfektes ar pārsteigumu, aveņu-kokosriekstu musu, kēksu ar apslēpto sirsniņu.

Kā tev liekas, vai mīlestību būtu jāsvin tikai reizi gadā?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija