Brīdina, ka Uzvaras parks Rīgā pārpildīts stikla lauskām

tautaruna.lv 29.marts, 1:00
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Stikla lauskas atrodamas visā parka teritorijā, tajā skaitā arī jaunizveidotajos rotaļu laukumos, kur stikli atrodami pat tieši zem šūpolēm, vēsta "Bez tabu".

“Bez tabu” piecu minūšu laikā rotaļu laukuma zonā atrod vairāk nekā piecpadsmit dažāda izmēra stikla lausku.

Rīgas domē par bīstamo situāciju zina jau aptuveni pusgadu, taču joprojām nav iesākts pilnīgi nekas, lai bīstamību novērstu.

Māris Mežzīle, Rīgas domes Būvniecības pārvaldes priekšnieks, saka:

"Šī melnzeme netika ievesta, tā ir atgūta no esošā kultūrslāņa. Ar uzņēmēju bijām vienojušies apsekošanas defektu aktu organizēt pavasara laikā. Neuzskatu, ka tā ir novēlota rīcība. Šeit ir zīmes, ka aicinām zālāju neizmantot staigāšanai, lai ļautu zālītei ieaugties. Nevaru komentēt, zem kurām šūpolēm stikla lauskas esat atraduši. Kā minēju, stikla elementi ir novērojami parka teritorijā, tie tiks savākti."

Darbu veicēji norāda, ka Uzvaras parka labiekārtošanai pasūtītājs licis izmantot melnzemi no parka teritorijas. Ziema uzņēmēju esot pārsteigusi, tādēļ neesot bijis iespējams jau pagājušajā gadā teritoriju attīrīt.

Edgars Krastiņš, “Aidaco group” projektu vadītājs:

"Šādus darbus parasti veic objekta noslēguma fāzē. Mēs vienkārši fiziski nepaspējām visus stiklus izlasīt. Tagad naktīs zeme vairs nepiesalst. Ja zeme piesalst, šos darbus vienkārši nevar veikt. Zeme tiks nogrābāta ar grābekļiem, tiks nolasīti tie stikli, kas būs redzami. Lai būtu pilnīgi droši, vēlreiz tiks nogrābāts, lai izlasītu tos stiklus, kas tagad nav redzami."

Stikli tikšot aizvākti garantijas termiņa ietvaros, un pašvaldībai par to nebūs jāpiemaksā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas