VIDEO: Krustpils pamatskolā uzliesmo Covid-19; vaino direktori

tautaruna.lv 28.janvāris 2021, 14:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Pēc vairākām klātienes pedagogu sanāksmēm Krustpils pamatskolā gada sākumā mācību iestādē skolas personāla, pedagogu vidū noticis ievērojams Covid-19 infekcijas uzliesmojums, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Krustpils pamatskolas darbiniece, kura, vēloties saglabāt anonimitāti, satraukta ziņoja par saslimšanas ar Covid-19 apmēriem mācību iestādē. Viņa vaino skolas direktori Viju Stiebriņu, kura ir arī Krustpils novada domes deputāte, nolaidībā.

"8., 11., 12. un arī 13. janvārī rīkoja sapulces klātienē. Šo sapulču rezultātā aptuveni pusei, iespējams, pat vairāk, jo rezultāti turpina pienākt, skolotāju ir Covid-19. Ap 20 [pedagogiem] bija [sapulcē]. Lielākā daļa no skolotājiem bija [sapulcē]," pauž skolas darbiniece.

“Bez Tabu” rīcībā nonākusi skolas pedagogu “WhatsApp” sarakste, kurā tiek izziņotas sapulces. Viena pedagogu tikšanās klātienē organizēta arī aizvadītā gada pašā nogalē. Tāpat pēc divām sapulcēm notikusi kolēģu jubilāru sveikšana, liecina sarakstēs lasāmais. 25. janvārī mācību iestādē darbiniece informēja par apmēram 15 saslimušajiem ar Covid-19.

"Direktore pilnībā nejūtas vainīga, ka tas būtu kaut kā viņas ietekmē, ka, redz, ir slimie. Tiek ignorēts fakts, no kurienes radās saslimšana. Centrālais ir tas, ka kāds atļāvās kaut kur ārpus skolas piezvanīt, pasūdzēties," pauž darbiniece.

“Bez Tabu” telefoniski sazinājās ar Krustpils pamatskolas direktori Viju Stiebriņu, kura arī ir saslimušo vidū. Lai gan pati inficējusies, turklāt, kā pati atzina, ar nopietnākām komplikācijām, Stiebriņa pauda, ka nenožēlo klātienes sanāksmju rīkošanu.

"Sanāksmes mūža garumā pirmdienās vienmēr bijušas. Tas ir jau 25. gadu, kopš strādāju! Skolotājs, ja ir vesels, drīkst ierasties," pauda direktore.

Stiebriņa informēja, ka noris skolas akreditācijas process, un tieši sapulču klātienes formāts, viņasprāt, ir vienīgais, kurā varēja izrunāt svarīgus, ar akreditāciju saistītus jautājumus.

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs informēja raidījumu, ka veicis pārrunas ar Stiebriņu. Lai kādi būtu bijuši skolas direktores labie nodomi, šoreiz, viņaprāt, viņa nepamatoti riskējusi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:41

Jaunākās diskusijas