Speciāliste: Risks saslimt un nomirt no Covid-19 ir lielāks nekā iedzīvoties blaknē no potes

Baiba Puriņa 28.janvāris 2021, 11:46
 
AFP/Scanpix/Leta
Valsts zinātniskā institūta "Bior" direktora vietniece Olga Valciņa kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" skaidroja, vai drīkst vakcinēties pret Covid-19, ja ir alerģijas.

Atbildot uz jautājumu, vai drīkst vakcinēties pret Covid-19 cilvēki ar alerģijām, Valciņa skaidro, ka vakcinācija ir par risku izvērtēšanu.

Viņa norāda, ka speciālisti cilvēkiem, kuri baidās vai šaubās par vakcīnām pret Covid-19, ļauj izvērtēt riskus - bailes no potes radītām blaknēm, kas esot mazāk nekā vienam procentam no vakcīnu saņēmējiem, vai iespēja saslimt un nomirt no Covid-19.

"Jautājums ir par riskiem un par mūsu visu nogurumu no esošās situācijas," pauž Valciņa un uzsver, ka šobrīd risks saslimt un nomirt no Covid-19 ir lielāks nekā iedzīvoties kādā no blaknēm.

Kā vēstīts, ar vakcīnas otro poti Latvijā sāka vakcinēt pagājušajā nedēļā. Pirmdien otro vakcīnu saņēma 571 cilvēks, otrdien - 804, trešdien -751, taču ceturtdien temps kritās un tika vakcinēti vien 13 cilvēki, bet piektdien - 17. NVD iepriekš skaidroja, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu "E-veselības" sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

Šobrīd lietošanai Eiropas Savienībā ir reģistrētas tikai divas vakcīnas - "Moderna", kā arī "BioNTech" un "Pfizer". Tiek prognozēts, ka līdz šī gada 29.janvārim varētu tikt reģistrēta "AstraZeneca" vakcīna, un šādā gadījumā februārī Latvija varētu saņemt vairāk nekā 120 000 vakcīnu devas.

Svētdien Latvijai paredzēts piegādāt vēl 2400 devas ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19, apstiprināja NVD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:19

Jaunākās diskusijas