VIDEO: Policija atklāj, ka mājas karantīnas neievērotāju skaits pieaug

Viktorija Gabrjuna 20.marts 2020, 14:22
 
F64
Lai novērstu patvaļīgu iespējami inficēto cilvēku staigāšanu pa ielām vai veikaliem, policija reaģējusi uz vairāk nekā 1000 izsaukumiem. Apkārtējie, pamanot savus kaimiņus vai draugus, kas atgriezušies no ārzemēm, bet uzturas publiskās vietās, ir aicināti arī turpmāk zvanīt likumsargiem, kas dosies izvērtēt situāciju un piemērot sodu, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Pēdējo dienu laikā policija saņēmusi īpaši daudz sūdzību no iedzīvotājiem, kas kļuvuši par lieciniekiem savu līdzcilvēku pārkāpumiem.

Nelielos ciematos, kur visi viens otru labi pazīst, ar vien biežāk tiek ziņots par kaimiņiem un draugiem, kas neievēro pašizolāciju, par spīti neseniem ārvalstu apmeklējumiem.

Par ārkārtas situācijas drošības pasākumu neievērošanu draud administratīvā atbildība un sods līdz 350 eiro. Likumsargi ziņo, ka šādas lietvedības jau ir uzsāktas un cilvēku visbiežāk paveiktie pārkāpumi ir bezatbildības dēļ.

“Līdz 16. martam tās uzsāktas pārsvarā par cilvēku pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu, savukārt no 16. marta lietvedības uzsāktas pārsvarā par pašizolēšanās prasību neievērošanu,” skaidro Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte.

Pēdējās diennakts laikā visbiežāk ārkārtas situācijas apstākļus neņem vērā Rīgas reģiona iedzīvotāji, policistiem un kaimiņiem pieķerot 19 cilvēkus, kam vajadzētu atrasties mājas. Otrajā vietā ierindojas Zemgale, kurā uzsāktas astoņas lietvedības. Latgalē seši cilvēki, kas atgriezušies no ārzemēm, devās uz publiskām vietām, savukārt Vidzemē to darīja pieci atbraucēji. Kurzemē jauno rīkojumu nepārkāpa neviens.

Kopā 24 stundu laikā apkārt staigāja 38 potenciāli inficēti iedzīvotāji. Kopš lieguma stāšanās spēkā uzsāktas sešdesmit sešas administratīvās lietvedības. Ja tas beidzas ar kāda inficētā cilvēka nāvi, krimināllikums atbildīgajam paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:30

Jaunākās diskusijas