Attieksme Vidzemes slimnīcā patiesi šokē pacientus

tautaruna.lv 16.aprīlis, 4:30
 
Kaspars Krafts/F64
Četrgadīgā Staiceles iedzīvotāja veselības stāvoklis ilgstoši neuzlabojās, kā arī nedaudz pasliktinājās, tādēļ puiša māte nolēma izsaukt neatliekamo palīdzību, vēsta "Bez Tabu".

Pēc zēna apskates piedāvāts bērnu nogādāt Vidzemes slimnīcā, lai veiktu detalizētākas pārbaudes. Mamma piekritusi un kopā ar mediķu brigādi ieradusies Valmierā esošajā slimnīcā.

Tur ģimene sastapusies ar nepieklājīgu medicīnas māsu, tādēļ nolēmusi sazināties ar ārzemēs esošo civilvīru, kurš uz notiekošo noraudzījies ar video zvana starpniecību.

"Sāku dzirdēt, ka māsiņa jautā, kādēļ tērējam valsts degvielu, kādēļ saucam ātro palīdzību, nevis braucam ar privāto mašīnu. Civilsieva pateica, ka šobrīd nav pieejama privātā automašīna. Māsiņa prasīja, kā varam atļauties braukt uz Angliju, ja nevaram atļauties nopirkt mašīnu. Tas nošokēja. Daktere saprata, ka kaut kas nav labi. Pārslēdzās uz mazo, teica, lai neraud - uzliks sistēmu un pēc tam dabūs mantiņu. Māsiņa iejaucās un teica, ka bērnam nevajag Latvijas mantiņas, Anglijā viņam esot labākas. Tas tā izbrīnīja."

Medmāsa norādījusi, ka mammai jāseko līdzi “sistēmai” un jāpaziņo personālam, kad tā būs beigusies. Civilsieva, aizrunājoties ar Imantu, nedaudz nokavējusi brīdi, kad viss šķidrums iztecējis.

"Atnāca māsiņa, prasīja, kāpēc nepasauca nevienu. Civilsieva pateica, ka tas ir viņas darbs sekot līdzi. Laikam māsiņai uznāca dusmas, parāva bērna roku, viņš sāka raudāt. Sieva teica, lai nedara pāri bērnam. Māsiņa uzlika otru “sistēmu” un aizgāja prom."

Vidzemes slimnīcā norāda, ka par notikušo situāciju jāraksta ārstniecības iestādei adresētu iesniegumu. Tā kā Imanta ģimene iesniegumu nav uzrakstījusi, pārrunas ar konkrētiem darbiniekiem netikšot veiktas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas