Gobzems iesmej par vēlētāju došanos uz iecirkņiem maskās

tautaruna.lv 27.augusts 2020, 10:30
 

2 / 2

Ekrānšāviņš

Jāpiebilst, ka arī citi Twitter lietotāji dalījās ar vēstījumiem, ka jau bijuši nobalsot Rīgas domes vēlēšanās. Komentētāji pauž, ka izvēlējušies, viņuprāt, labāko variantu no visiem iespējamajiem un cer, viņu balsis Rīgā viesīs pozitīvas pārmaiņas.

Tāpat Twitter lietotāji atklāj, ka saņem aģitācijas ziņojumus gan telefonā, gan e-pastos ar aicinājumiem balsot par konkrētām partijām un deputātu kandidātiem.

"Šodien pilns telefons un epasts ar dažādu partiju kandidātu aicinājumiem balsot tieši par viņiem... Tas ir nožēlojami. Pieauguši cilvēki ir spējīgi izdarīt izvēli paši," raksta bijusī ministre un "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece.

Vēl kāda Twiiter lietotāja atklāj, ka saņēmusi īsziņu, kurā aicināta balsot par Ievu Branti.

Zināms, ka iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pie urnām devušies 20 383 jeb 4,82% balsstiesīgo vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā iepriekšējās balsošanas iespēju pirmajā dienā Rīgā izmantoja 20 084 jeb 4,71% balsstiesīgo vēlētāju, kas ir par 0,11 procentpunktiem mazāk.

Tikmēr jāpiebilst, ka šodien no plkst.9 turpinās iepriekšējā balsošana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Šodien būs iespējas nobalsot līdz plkst.16, savukārt piektdien, 28.augustā, iepriekšējā balsošana būs no plkst.12 līdz 20. Vēlēšanu dienā 29.augustā iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Iepriekšējā balsošana sākās 26.augustā.

CVK aicina vēlētājus lietot mutes un deguna aizsegu, kas gan būs uz brīdi jānoņem, uzrādot pasi vai personas apliecību.

Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendē 707 kandidāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:31

Jaunākās diskusijas